Maltepe Fındıklı Mahallesi"nde yaşayan taksi şoförü 26 yaşındaki Tarık Ertuğrul ile 32 yaşındaki Şehri Filiz üç yıl önce tanıştı. Şehri Filiz eşi Erol Filiz"e boşanma davası açtı ve Tarık Ertuğrul"la birlikte yaşamaya başladı.

İkili, zaman zaman çeşitli nedenlerle karakolluk oldu. 23 Ocak"ta Tarık Ertuğrul genç kadının evinin bulunduğu cadde üzerinde kimliği belirsiz kişilerce bıçaklandı. Bu olay, çift arasındaki tartışmaları arttırdı. Önceki gece içki içen Tarık Ertuğrul, dün saat 01.00 sıralarında, Şehri Filiz"i arayarak, kendisini sevdiğini söyledi. Şehri Filiz, artık birlikte olmak istemediğini söyleyince tartışma büyüdü.

Kan kaybından öldü


Görüşmeyi kabul eden genç kadınla buluşma yerine evden bıçak alarak giden Tarık Ertuğrul, Fındıklı Mahallesi, Başıbüyük Yolu 59 numara önünde Şehri Filiz"i beş yerinden bıçaklayıp, kaçtı. Ağır yaralı olarak Fatih Sultan Mehmet Hastanesine kaldırılan Şehri Filiz kan kaybından yaşamını yitirdi. Tarık Ertuğrul, polis tarafından saklandığı evde yakalandı. Cinayet aleti ekmek bıçağı olay yerinin yakınında bir ağacın dibinde bulundu.

Yediğin dayak yetmedi mi


Tarık Ertuğrul, savcılıkta verdiği ifadede pişman olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bıçaklandıktan sonra Şehri ile bir görüşmemizde bana "Yediğin dayaklar yetmedi mi?" deyince olayın onun tarafından yaptırıldığını düşündüm. Ancak daha sonra benden özür diledi. Bir süre sonra kendisini sevdiğimi söyledim ama o "Yeter artık haddini aşıyorsun" diyerek beni kendinden uzaklaştırmak istedi. Dün gece, bana hakaret etti. Bıçağı çekip sapladım ancak kaç defa bıçakladığımı hatırlamıyorum.”

Orhan SAAT / Hürriyet