Babasından kalan arazilerini bağışlayarak bir çok okul yaptıran ve örnek davranışından ötürü TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Tekirdağlı Hacı Amca, yaşadığı evi de bağışladı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü alan Tekirdağlı Hacı Fahri Zümbül'ün, son olarak yaşadığı evi de eğitim camiasına bağışladığını söyledi.

Kemelek, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM 2009 yılı Üstün Hizmet Ödülleri'nin dün düzenlenen törenle sahiplerini bulduğunu anımsattı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde terzilik yapan, babasından kalan arsa ve arazilerini bağışlayarak birçok okul inşa ettiren Hacı Fahri Zümbül'ün de TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldığını belirten Vali Kemelek, şunları kaydetti:
''Hayırsever Hacı Fahri Zümbül'ün, TBMM'de ödül alması sırasında ayrı bir duygusallık yaşandı. Hayırseverlik de farklı bir şey. Kimisi çok zengin olur, servetine göre yatırım yapar. Bizim Hacı Fahri amca aslında terzilik yapmış birisi. Çok zengin bir iş adamı değil. Ama babadan kalan arsa ve arazilerinin tamamını okullara vermiş. Kim daha zengin? Bana göre Hacı Fahri amca daha zengin. Ne varsa veriyor. Hacı Fahri amcanın hayırları devam edecek. Son olarak yaşadığı evi de bağışlamış.''- haber 7