Yarışmanın ilk ayağında geleneği sürdüren Söke Endüstri Meslek Lisesi yine il birinciliğini kaptırmadı. 2005-2006 ve 2006 - 2007 eğitim öğretim yılları içinde ayrı ayrı iki birincilik elde eden Söke Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 2007-2008 eğitim öğretim yılında başarısını arttırarak, ikisi aynı kategoride olmak üzere toplam 4 proje ile yarışmada üç birincilik ve bir üçüncülük kazandı.
Üretim ve Mühendislik Teknolojisi alanında 'Eldeki Su' ve 'Jakuzi kepenk' isimli projeleri; Bilişim Teknolojileri alanında ise 'Robotika' isimli proje ile Aydın ili genelinde dereceye giren okul bölge yarışmasında Aydın ilini temsil edecek.
Söke Endüstri Meslek Lisesi bölge birinciliği yarışmasında birinci olan projeleri 'Eldeki Su' ve 'Robotika' ile Aydın'ı 14-18 Nisan tarihlerinde; dereceye girmesi halinde 28 Nisan - 8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasında temsil edecek.
Diğer taraftan; geçtiğimiz günlerde Ulusal 2. Robot Yarışması'na katılan ve 192 katılımcı arasından ilk 20'ye girme başarısı gösteren Mustafa Çokgüler, Suat Işık ve Mehmet Öngörü isimli öğrenciler, okullarında robot grubu oluşturdu. Söke Endüstri meslek Lisesi robot grubunun önümüzdeki günlerde İzmir'de EBSO'nun düzenlediği robot yarışmasına katılacakları belirtildi.
Söke Endüstri meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında projeler ve proje ekipleri tanıtıldı. Okul Müdürü Mustafa Özay; “Projelerimiz ve projeleri yapan öğrencilerimiz ile öğretmen arkadaşlarımız elde ettikleri dereceler ile okulumuz ve ilçemiz için gurur kaynağı olmuşlardır. 2006 yılından bu yana okulumuzun her yarışmada il birinciliğini kaptırmaması ayrıca sevinç kaynağı olmaktadır. Bölge yarışmasından da başarı ile dönerek, Türkiye birinciliği için yarışmayı diliyorum” diye konuştu.