27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, 'Cindoruk hiçbir zaman babamın avukatı olmamıştır” dedi.
Aydın Menderes, yaptığı açıklama ile Türk siyasi tarihinde 49 yıldır konuşulan önemli bir gerçeği açıklığa kavşturdu. Yarım asırdır Adnan Menderes'in avukatı olduğu iddia edilen Cindoruk'un, hiçbir zaman babası Adnan Menderes'in avukatlığını yapmadığını vurgulayan Aydın Menderes, “Cindoruk, Adnan Menderes'in avukatı olmamıştır. Adnan Menderes'in imzasını taşıyan herhangi bir vekalete haiz olmamıştır. Ayrıca Menderes ailesinden başka bir Menderes'in avukatlığını da üstlenmemiş, vekaletnamesine haiz olmamıştır. Sorunuzdaki ifadeniz doğru, zaman içerisinde Cindoruk kendisi Menderes'in avukatı olarak tanıtıldığı durumlarda sessiz kalmış, bunu tekzip etmemiş, adeta kendisinin böyle tanıtılmasında pişkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüştür. Ancak hiçbir zaman Adnan Menderes'in avukatı olmamıştır” diye konuştu.

KARA BİR LEKE

Aydın Menderes, 28 Şubat'ın aradan 100 yıllar geçse de Türkiye'de demokrasi ve hukuk devleti adına kara bir gün olarak hatırlanmaya devam edeceğini vurguladı. 28 Şubat'ın iyi kamufle edilmeye çalışılıp kitabına uydurulmak istendiğini anlatan Menderes, buna rağmen kamuoyunun 28 Şubatı aynen 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi bir askeri müdahale, bir darbe olarak kabul ettiğini belirtti. Hüsamettin Cindoruk'un “28 Şubat hedefine ulaştı” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Menderes, Türkiye'de tartışılması gerekenin 28 Şubat'ın bir hedefi olup da bu hedefin gerçekleşip gerçekleşmemesi değil, bir askeri müdahale olarak meşruiyetinin olup olmadığı olduğunu vurguladı.