Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından başlayan Yargıtay Başkanlık seçimlerinin ikinci turunun ikinci oylamasında, adaylardan hiçbiri seçilebilmek için yeterli oyu alamadı.Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Yargıtay başkanını seçmek için bu sabah yeniden sandık başına gitti.

İkinci turun birinci oylamasına 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker, 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç ve 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş katıldı. İlk oylama sonucunda 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker 72, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş 8, 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın 47, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak 47, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç 58 oy aldı.


Oylama sonucunda 1 oy boş çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı. Her turda 5 oylamanın yapıldığı seçimlerin 3. oylamasından da sonuç alınamazsa bu oylamada en çok oyu alan 2 aday 4. ve 5. oylamada yarışacak. Bu oylamalardan da sonuç alınamazsa başa dönülerek oylamalara devam edilecek.

iha