YARGITAY Ceza Genel Kurulu, “Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a....... ......” sözlerinin suç teşkil edip etmediğine karar verecek.

Yerel Mahkeme, bu sözü söyleyen sanığın beraatine karar verdi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sözlerin suç unsuru taşıdığını belirterek beraat kararını bozdu.

Yozgat"ın Yerköy İlçesi"nde meydana gelen olayda, D.A. düğünlerinin saat 23.00"te sonlandırılmasını isteyen polis memurlarına karşı çıkarak, “Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a.... ....” dedi. Polis memurları da, D.A. hakkında suç duyurusunda bulunarak "görevliye sövme" suçunun işlendiğini iddia etti. Yerel mahkemenin sanığın reflektif davrandığını gerekçe göstererek verdiği beraat kararına yapılan itiraz sonrası dosya, Yargıtay 4. Ceza Dairesi"ne geldi. Daire, sövme eyleminin görevliye sövme olarak değerlendirilmesi ve beraat hükmünün bozulması gerektiğine karar verdi.

YEREL MAHKEME DİRENDİ

Yargıtay"ın bozma kararına yerel mahkeme tekrar direnerek beraat kararını tekrarladı. Yerel mahkeme kararında, “İdarenin, ama asıl olarak da yargının, dehşetli de olsa, irkiltici de olsa kendisine ve başkalarına karşı söylenmiş sözlerin temellerine inebilme cesaretini taşıması bir zarurettir. Sürecin gelişimi göz önüne alındığında yalnızca sanığın sarf ettiği sözlerde duraklamak bizi toplumsal yaşam ortamlarına aşırı müdahaleye yönelten bir indirgemecilik sonucuyla karşı karşıya bırakabilir. Sanık bu sözlerinde isyan belirtmiştir. Sözün ağırlığı, isyanı ortadan kaldırmaz” denildi. Yerel mahkemenin direnme kararının ardından dosya, Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine geldi. Davada son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek.