İzmir'de acılı babadan sitem... Karabağlar'da yaşanan olayda, ehliyetsiz sürücünün kullandığı araç, polis otosuna çarpmış, arbede çıkmıştı. Bir polisin ateş açması sonucu Emrah Barlak (26) can vermiş, kardeş Erhan (24) ile 2 kişi yaralanmıştı. Baba Nusrettin Barlak (55) Akşam'dan Helin Alp'e konuştu:

BU SÖZLER BENİM CİĞERİMİ PAYLAŞTI

'Başıma darbe alınca silahım ateşlendi' diye ifade vermiş. İlk kurşun oğlumun ciğerini parçalamış. Bu söz de benim ciğerimi parçaladı. 12 boş kovanı ben topladım. Polisin topladıkları da var. Ölen oğlumdan dört kurşun çıktı. Diğerine üç kurşun isabet etmiş. Polisin hedef alıp vurduğunu kanıtlayan görüntüler var. Devletin vicdanı varsa bu cinayeti işleyenlerin cezasını verir.

NE ZORLUKLARLA BÜYÜTTÜM

Erhan, arabayı kullanıyor, ehliyeti yoktu. Polis aracıyla çarpışıyorlar. İki aracın hasarı 200 TL bile yok. Çocuklar, 'Neyse masrafı verelim' diyor. Polis küçük oğlumun kafasına telsizle vurunca, abisi polise vurmaya başlıyor. Doğru değil ama kardeşi, kayıtsız kalamıyor. İzledikçe kahroluyorum. Polis, silahını çekiyor, başlıyor kurşunları saydırmaya 1,2 3,... Bir oğlum öldü, diğeri Allah'a emanet. Çocuklarıma kıyamıyordum, polis üzerlerine şarjör boşalttı. Çocuklarımı bu yaşa getirene kadar binbir badire atlattım.

GÖZLERİNE BAKSA VURAMAZDI

Bu iki çocuğun gözlerine baksa vurmazdı. Yaralı oğluma 'abin öldü' diyemedik. Başka hastanede yattığını söyledik... Bakanı taziyeye bekliyorum 'Polis, ehliyeti yok diye tutanak tutsaydı, öldürmesi mi gerekiyordu? Polisin psikolojisi iyi değildi diyorlar. Başka görev verselerdi. Abim Muş'ta korucuydu. Şehit oldu. Bugüne kadar devletin arkasındaydık. Şimdi yaptıklarına bakın. İçişleri Bakanı'nın taziyeye gelmesini ve olayın takipçisi olmasını istiyorum.'