THE LİRA - Yapı Kredi’nin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında, grubun sigorta alanındaki faaliyetlerinin yeniden organize edilmesi amacıyla, bağlı ortaklıklar Yapı Kredi Sigorta A.Ş. ve Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. hisselerinin elden çıkarılması için farklı seçeneklerin değerlendirmesi ve bu kapsamda uzun vadeli banka sigortacılığı (bankasürans) konusunda anlaşmaya girilmesiyle ilgili çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Yapı Kredi Bankası ve Yapı Kredi Sigorta hisseleri (YKSGR), bankanın hisseelden çıkarılması ile ilgili seçeneklerin değerlendirileceği yönünde yaptığı açıklamanın ardından yükseldi.

Yapı Kredi Sigorta hisseleri haber sonrası yüzde 9.43 artışla 17.40TL, Yapı Kredi Bankası hisseleri ise yüzde 2.29 artışla 3.58 TL'den işlem görüyor.

BASEL II'YE KARŞI SATIŞ

Analistler, yaptıkları değerlendirmede, Basel II uygulaması nedeniyle tüm sektörün sermaye yeterlilik rasyosunda düşüş beklendiğini, sektörde en fazla düşüşün görüleceği bankalardan birinin de Yapı Kredi olduğunu dile getirdiler. Geçen sene yüzde 15 sermaye yeterlilik rasyosuna sahip olan Yapı Kredi'nin bu sene rasyosunun yüzde 13'e düşmesi beklentisinin, söz konusu satışla engellenmiş olduğunu kaydeden analistler, bankanın satış sonrası sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 14,5'e çıkmasını bekliyorlar. Satış, banka için olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.