Sivas Numune Hastanesinde, kalpten çıkan ana damarında genişleme ve yırtık oluştuğu tespit edilen kadına, başarılı bir cerrahi operasyonla yapay damar ve kalp kapağı takıldı.

Alınan bilgiye göre, Sivas merkeze bağlı Alahacı köyünde yaşayan 65 yaşındaki Ayişe Demirer, 2 gün önce göğüs ağrısı şikayetiyle Numune Hastanesinin acil servisine başvurdu.

Numune Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarından Op. Dr. Recep Tüten tarafından yapılan tetkikler sonucunda Demirer'in kalpten çıkan ana damarında genişleme ve yırtık oluştuğu tespit edildi.

Ameliyat edilmesine karar verilince, Op. Dr. Tüten ve ekibince gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren cerrahi operasyonda, Demirer'in kalp kapağı çıkarılarak, yerine yapay kapak takıldı. Daha sonra geniş ve yırtık olan ana damarı kesilerek, yerine yapay ana damar yerleştirildi.

Op. Dr. Tüten, yaptığı açıklamada, göğüs ağrısı şikayetiyle hastanelerine başvuran hastanın ameliyat olduktan 2 gün sonra taburcu edilerek, günlük hayatına geri döneceğini belirtti.

Ameliyatın zor ve riskli olduğunu ifade eden Tüten, ''Kendi dalımızda oldukça ağır,standart kalp cerrahisinin dışında bir ameliyat. Gece acil kardiyologlar tarafından bize bildirildi. Bildirildiği andan itibaren 3 saat içerisinde ameliyata aldık. Şu an hayatı fonksiyonları açısından her şey normal, risk kalmadı'' dedi.

Sağlığına kavuşan Demirer ise Numune Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi servisi çalışanlarına teşekkür ederek, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.