Hiçbir siyasi parti, görüş ve düşünceyle ilişkisi olmadığını söyleyen Ersoy, "ben ölüm değil çözüm istiyorum" dedi.

Hakkında açılan soruşturmaya da değinen Ersoy, "eğer düşünce suçundan dolayı içeri gireceksem, bu demokrasi adına kara bir leke olur" diye konuştu.

Basın toplantısına bir saat gecikmeli gelen Ersoy"un oldukça gergin olduğu gözlendi. DTP grup başkanı Ahmet Türk"ün kendisiyle ilgili grup toplantısında sarf ettiği sözleri nasıl değerlendirdiğini sormak istemesi üzerine Ersoy daha da sinirlenip, soru almak istemiyorum karşılığını verdi.

Ersoy aynı gazeteciyle soru sormak konusunda tartıştı. Gazetecinin sorusunu sorması üzerine, "Benim adıma konuşan hiç kimse ya da kurum beni bağlamaz" yanıtını verdi.

Ersoy'un tepkisinden asistanları da nasibini aldı. Tartışmalara konu olan programın kaydını gazetecilere izletmek isteyen Ersoy, gecikme yaşanınca sinirlendi.

Bant kaydının ilgili bölümlerini tek tek izleten Ersoy söz alarak söylediklerimin arkasındayım, bu kadının söyledikleri yanlış mı diye sordu. kaydın son bölümünün olmamasına büyük tepki gösteren Ersoy, gazetecilerin önünde asistanlarını azarladı.

Konuşmasına "Ben bir sanatçıyım bu ruhu taşıyorum" diye başlayan Ersoy, "annelere üzülüyorum, ama biz savaşçı bir milletiz, kurtuluş savaşında aynı analar cepheye mermi taşıdılar, tarihi kanlarıyla yazdılar" diye konuştu.

Ölüm yerine çözüm demek suçsa beni hemen assınlar diyen Ersoy, ülkem üzerine oynana çirkin oyunlar beni son derece rahatsız ediyor diye sürdürdüğü konuşmasında Amerika ve İngiltere"yi suçlayıp, Iraktaki petrol hesaplarından bahsetti.

Sezen aksu'nun kendisini arayarak, 'bir çok aydın sana ulaşamadığı için beni aradı, sözlerinden dolayı seni tebrik etmek istiyorlar, ben de onlar adına seni kutluyorum' dediğini aktaran Ersoy, "Sağ olsunlar ben de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1981 yılında askeri yönetim tarafından kendisine yasak konulduğunu hatırlatan Ersoy, "O zaman bir Avrupa ülkesi bana vatandaşlık teklif etti, her türlü lüks içinde yaşamamı sağlayacak olanaklar sundu hiç düşünmeden hayır dedim" diyerek, "Ben hain olabilir miyim asla diye sözlerini tamamladı".