Söke ve Germencik ilçelerinde çıkan yangınlar, çevrede korku ve paniğe neden oldu. Söke"deki yangında 169 paket saman kül olurken, Germencik"teki çiftlik yangını ucuz atlatıldı.
Edinilen bilgiye göre; Germencik"e bağlı Turanlar Köyü yakınlarında bulunan Efeler Çiftliği"nde dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın başladı. Çiftlikte bulunan hayvanların tüketimi için bulundurulan otlarında tutuşmasıyla, yangın kısa sürede büyüdü. İlk etap da çiftlik personelinin müdahale ettiği yangına daha sonra Aydın, Germencik, Ortaklar, İncirliova ve Söke belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. yaklaşık 5 saat süren söndürme ve soğutma çalışmaları sabaha karşı 08.00 sıralarında sona erdi. Yangında yaklaşık 6 ton kuru ot kül olurken, herhangi bir can kaybının olmaması ve çiftlikte bulunan hayvanların zarar görmeden kurtarılması teselli oldu.
Öte yandan; Söke"ye bağlı Yeşilköy köyünde de Hikmet Yıldız"a ait bahçede henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın başladı. Köy halkı ve Söke itfaiyesinin müdahalesiyle söndürülen yangında 169 paket saman kül oldu. Yangınlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.