Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şiddetle, baskıyla ve küfürle hiçkimsenin performansının artırılamayacağını belirterek, "Bizler geçiciyiz, kalıcı olan Trabzonspor ve Trabzonspor felsefesidir. Oyuncuların morale ve desteğe ihtiyacı var" dedi.



Yanal, Gökhan Ünal'ın üzerine çok gelindiğini ifade ederek, O'nun Türkiye'nin kabul ettiği en iyi golcülerden biri olduğunu belirtti. Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağını belirten Yanal, "Trabzonspor, her zaman hedefin takımı olacak. Her zaman iyi takım olacak. Her zaman şampiyonluğu kovalayacak. Haksızlık yapmamak lazım. Tabiki eleştiriler olacaktır. Bazen birçok şeyi bile yok sayabiliyoruz. Şu bir gerçek ki şiddetle, baskıyla ve küfürle hiçkimsenin performansını artıramazsın, bu bir gerçektir. Seyircimizle bütünleşmek, onlarla mutlu olmak ve onların bizim sahibimizmiş gibi hissetmek istiyoruz. Oyuncumuzda bunu hissetmek istiyor. Yoksa trübünlerden yapılan her hareket bizi daha iyi yapmayacak. Trabzonspor'u da daha iyi yapmayacak. Öncelikle bu mantığı iyi çözmeleri gerekiyor" diye konuştu.



"BİZLER GEÇİCİYİZ, KALICI OLAN TRABZONSPOR FELSEFESİDİR"

Trabzonspor'da başarıyı herkes çok istiyor. Biz de istiyoruz" " diyen Yanal, "Başarıyı planlamak gerekiyor. Başarı planlama, proje işi. Bunu yapabilecek çok kabileyetli bir yönetim var. Kulüp yapılanması açısından birçok projeyi hayata geçirmek için çok yoğun bir çalışma içerisindeler. Çağdaş bir kulübün organizasyonu için gerekli çalışmalar bunlar. Sportif başarı için halen daha dinamikler devam ediyor. Oyuncu dinamakleri o kadar kolay yerine oturmuyor. Birbirini tanıyan yeni oyuncular var. Buna rağmençok iyi oynayıp kazanamadığım maçlar var. Sağduyunun hakim olacağına inanıyorum. Trabzonspor, bunu böyle yapmalı. Bizler geçiciyiz, kalıcı olan Trabzonspor ve Trabzonspor felsefesi, bu felsefe de başarıları kazanabilecek duruş ve karakterle ancak olabilir. Takımınızı desteklemekle olur. Trabzonspor'da takımını destekeleyecek çok sağduyulu insanlar var. Trabzonsporluları ilgili ve olağanüstü yürekle karşılıyorum. Trabzonspor'u çok seviyorum ve başarılı olacağına yürükten inanıyorum" ifadelerini kullandı.


"BEN HER ZAMAN OYUNCULARIMIN ARKASINDAYIM"

Ligde 4 maç kazanamadıklarını belirten Yanal, "Kaybettiğimiz maçlar oldu. O maçlarda kazanabileceğimz anlar oldu. Bazı kazandığımız maçlarda, kaybettiğimiz maçlardan daha fazlasını yaptığımız anlar oldu. Futbol bu, rakiplerimizin kolay kazandığı maçlar da var. Biz öyle kolay maçlar kazanmadık. Hacettepe maçında da kolay kazanmadık. Skora bakmayın, zorlanıyoruz. Zorlanacağız da, ama biz iyi oyunculara sahibiz. Ben her zaman bu oyuncularımın arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Ligin en genç 3.takımıyız. Uzun vadeli, derin soluklu bir takımız. Eleştirmek çok kolay, eleştirenlerin geçmişine baktığımız zaman acaba bu işi yaptılar mı diye sormak lazım. Bir çoğu da yapmamıştır. Sadece sonuca göre değerlendirirler, biz sonuca göre değil, amaca göre değerlendiririz. Aramızdaki fark o . Canları sağolsun, eleştirmeye devam etsinler, biz de işimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.



"GÖKHAN ÜNAL'IN ÜZERİNE ÇOK GELİNİYOR"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gökhan Ünal'ın Türkiye'nin kabul ettiği en iyi golcülerden biri olduğunu belirterek, "Onun üzerine çok gelindi. O Türkiye'nin kabul ettiği en iyi golcülerden biri. Ona destek olmak gerekiyor. O Türkiye'de en fazla gol pozisyonuna giren oyuncu. Onun bugüne kadar trübünlere çağırılıp desteklendiğini görmedim. Nasıl bizi yükseltecekler, nasıl bize moral verecekler bunu anlamış da değilim. Şiddetle, baskıyla, küfürle performans asla artmıyor. Oyuncuların moraleihtiyacı var. Bu morali kim verecek bize. Bizim kendi yanımızda omuz omuza mücadele ettiğimiz ya da omuza omuza aynı yolda yürüdüğümüz insanlarımız verecek. Oyuncularımız değerli oyuncular. Bizler makine değiliz. Hiç kimse makine değil. Hepimiz etten, kemikten var olmayız. Desteğe ihtiyacımız var. Bunu sağolsun yönetimizden başka kimseden görmedik. Bu takım 90. dakikada attığı golle kolbastı oynadı. 90. dakikada yediği golle mağlup oldu. İkisinin arasındaki fark sadece 1 gol olmamalı" diye konuştu. Yanal,Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin berabere bitmesinin kendilerine yarayacağını söyledi.