İngiltere'nin başkenti Londra'nın en iyi okullarından Alleyn's School'da okuyan 12 yaşındaki Phoebe Wyburd, Amerika'dan dönen bir öğrenciden, domuz gribine yol açan H1N1 virüsünü kaptı. Ardından 7 öğrenci daha grip belirtileri göstermeye başladı ve okul kapatıldı.

Derhal tedavi görmeye başlayan Phoebe Wyburd, evinde istirahat ediyor ve dünyayı korkutan gribin nasıl bir şey olduğunu kapısını çalan gazetecilere şöyle anlatıyor:



"Herhangi bir grip gibiydi"
"İlk gün hapşırmaya başladım ve boğazım ağrıyordu. Sonra ilaçlarımı almaya başladım ve istirahat ettim. Çok bitkin hissttim, ara sıra da başım dönüyordu. Şimdi iyileştim ama hala ilaçlarımı alıyorum ve evden çıkmıyorum.Daha önce de grip olmuştum ve onlardan farkı yoktu. "

Yaklaşık bir haftadan beri grip tedavisi gören Phoebe Wyburd, en büyük derdinin, kendisine gelen tehdit mail ve cep telefonu mesajları olduğunu da söyledi.

"Yakında öleceksin" mesajları
Gripten çok "Yakında öleceksin" şeklindeki mesajlardan etkilendiğini söyleyen Phoebe Wyburd "Bunu kimler, neden yapıyor" hiç anlamıyorum dedi.

Phoebe Wyburd'un devam ettiği okulda 7 vaka tesbit edilmişti.

Ailesi ise polise başvurup bu sanal tacizlerden şikayetçi oldu.

Çıkan haberler korkuttu
Yetkililer, insanların, grip olan kişilerden aşırı derecede çekindiklerini belirtiyor ve "Belediyeye ya da sağlık kurumlarına başvurup, grip olanların tamamen karantina altına alınmalarını, aileleriyle birlikte sokağa çıkmalarının yasaklanmasını isteyenler var. Medyada çıkan haberler insanları çok korkutuyor ve hastalığa yakalananlara karşı aşırı derecede tepki göstermeleri anlaşılır" diyor.