8 Mart Dünya Kadınlar günü Aydın'da düzenlenen değişik etkinliklerle kutlandı. Siyasi parti, sendika ve değişik kurum ve kuruluşlarında görevli çok sayıda kadın, etkili sağanak yağışa rağmen bir araya geldi.
Sabah saatlerinde etkili yağış altında Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklerin ilk bölümüne, kadın dernekleri, baro ve sivil toplum örgütleri yoğun ilgi gösterdi. Buradaki etkinliklere Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, DSP Aydın Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Özmen, Aydın Barosu Kadın ve Çocuk Haklarını Koruma Komisyonu Başkanı Av. Neşe Menderes, siyasi partilerin kadın kolları teşkilatı ve sivil toplum örgütü üyesi kadınlar katıldı.
Ellerindeki şemsiyelerle kurumlar tek tek Atatürk Anıtı"na çelenkleri sunmasının ardından, Aydın Barosu Kadın ve Çocuk Haklarını Koruma Komisyonu Başkanı Av. Neşe Menderes '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' ile ilgili basın açıklaması yaptı. Menderes; haklarına, emeğine, bedenine ve kimliğine sahip çıkmak, eşitsizliği ayrımcılığı, ataerkil yapı içerisinde boyun eğmişliği ortadan kaldırmak için kutladıklarını söyledi. Açıklamasında kadınların TBMM'deki temsil oranının düşüklüğünden de dert yanan Menderes “Türk kadını, pek çok dünya kadınından önce, seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. 1934 yılında mecliste kadın vekil oranı yüzde 21 iken, maalesef bugün bu oran yüzde 4.4'tür. Bu oranın yükselmesi gerekir” dedi.
DSP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ferah Üşenmez, demokrasinin kadın özgürlüğü ile orantılı olduğunu belirterek “Kadın ne kadar özgürse demokrasi o kadar güçlüdür. Bu nedenle kadınlarımızın laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet'le birlikte elde ettiği hak ve kazanımlarını, siyasal karar mekanizmalarında rol alarak daha da güçlendirmeleri gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Atatürk Meydanı'ndaki törenin ardından Aydın"daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinde ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerle gün boyu devam etti.