Çalıkuşu Kültür Ev'inde ilk kez sergi açtığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen BaharTaşçı Tufan; "Amacım artık bilineni, görüleni, bir takım kurallara bağlı olarak anlatmak yerine, bilinmeyeni, görülmeyeni, ve de kendi duygularımı, sezgilerimi, üzüntülerimi, sevinçlerimi; içimden geldiği gibi kendi kurallarımı kendim koyarak görsel üslubu duyumsatmaya çalışmaktır" dedi.
Trabzon doğumlu olan ama evlenerek Kuşadası'na yerleşen Bahar Taşçı Tufan resim eğitimi aldığı Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden 2002 yılında birincilikle mezun olarak resim çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır ve Dağkapı'da karma resim sergilerine katıldı. "Gümüş beyazı fırçasıyla kuşadası ve ben" sergisi 19 Ağustos'a dek Kuşadası Belediyesi Çalıkuşu Kültür Ev'inde devam edecek.

BAHAR TAŞCI KİMDİR?
Bahar Taşcı Tufan Trabzon'da doğdu. İlköğretim ve liseyi Manisa'da tamamladı. Daha lise yıllarında mimarlar odasının düzenlediği resim yarışmasında ikincilik aldı. 2002 yılında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim iş Öğretmenliğinden birincilikle mezun oldu. 2003, 2004, 2005 yıllarında Diyarbakır Kültür Sarayı'nda karma yağlıboya resim sergilerine katıldı. 2005 yılında Dağkapı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde karma seramik sergisine katıldı. 2006 yılında Kültür
Sarayı'nda karma grafik sergine katıldı yine 2006 yılında Dağkapı devlet güzel sanatlar galerisinde karma yağlıboya resim sergisine katıldı.