Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Marmara, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde devam eden sağanak yağışlar, özellikle kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olacak.

Yağışlı hava yarın; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek. Sağanak yağışlar yarın güney Ege ve batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Perşembe günü; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurtta yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı bugün kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bugün ve yarın; güney ve batı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Kuzey Ege ve Marmara"da kuzeydoğu yönünden hafif kuvvette esmekte olan rüzgar, sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 8 kuvvetinde (75km/s) fırtınaya dönüşecek. Marmara"da ise sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgara dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın, Marmara ve Ege"de yarın ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
HÜRRİYET