Meydana gelen heyelan sonucu bazı evler zarar görürken; ağaçlar devrildi. Gece saatlerinde meydana gelen heyelan sonrasında bölge sakinleri panik yaşarken; 4 evde oturan vatandaşların tahliye edildiği, 15 eve de Söke Belediyesi tarafından zabıt tutulduğu öğrenildi.
Abalaki mevkiinde oturan vatandaşlar gün boyu evlerinin üzerine gelen toprak ve çamur yığınlarını temizlemek için uğraşırken; yıllardır olan heyelan sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Söke Belediyesi"nin heyelan tehdidi altında bulunan ve tahliye edilen hane sakinlerini geçici olarak otellere yerleştirmek istediği ancak vatandaşların kabul etmeyerek yakında bulunan yakınlarının yanında kalmayı tercih ettikleri belirtildi.
Heyelanın devam etmesi korkusunu yaşayan vatandaşlar imza toplayıp, İlçe Kaymakamlığı ve söke Belediyesi"ne başvuruda bulunacaklarını ve kendilerini daha sağlıklı bir alana nakil edilmesini talep edeceklerini belirtiyorlar.
Diğer taraftan bir başka heyelan da Söke ile Davutlar ve Sahil Sitelerini birbirine bağlayan Ağaçlı Köy yolu üzerinde meydana geldi. Ağaçlı Köyü yakınlarında Karayolu"nun daha önce dolgu yapılan bölümü heyelan nedeni ile göçtü. Aynı alan daha önceki yıllarda da heyelan ile kaymış ve çökmüştü.