Söke son bir haftada biri Belçika, biri Kırgız, diğeri ise İngiliz olmak üzere 3. yabancı gelinini aldı. Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte özellikle turizm sektöründe çalışan Türk gençler, yaz aylarında tanışıp, aşk yaşadıkları yabancı uyruklu bayanlar ile nikah masasına koşmaya başladı. Yabancı bayanlar ile Türk gençlerinin evlenmesine örnek nikah törenleri Söke"de son bir haftada 3 kez yaşandı.
Turizm sektöründe çalışan Sökeli Murat Yaylacı (22) hayatını Belçikalı Elleke Loels Vanoers ile birleştirdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen nikah törenlerinde Erdal Keskin (24) Kırgızistan uyruklu Elena Kramarenko (22), Evren Dermi (19) ise İngiliz uyruklu Kerry Anna Pariker (19) ile hayatını birleştirdi.
Söke"de yaşanılan yabancı gelinlerle evliliklerin birçoğunda ortak nokta gelinlerin ile müftülüğünden aldıkları belge ile “İslamiyet”i seçerek, Müslüman olmaları olarak dikkat çekiyor. Söke Belediyesi Nikah Memuru Hülya Karagöz"den edinilen bilgiye göre; her yıl yaz sezonunun bitmesiyle yabancı bayanlarla evliliklerde artış gözlendiği öğrenildi.