Eski ABD Büyükelçisi Edelman"ın talebi üzerine köşe yazarı İbrahim Karagül"ün Yeni Şafak"tan atılması için devreye girdiği söylentileri, Fehmi Koru"nun gazeteyle bağını kopardı. Koru"nun yeni adresi merak ediliyor.

12 yıldır yazdığı gazetenin aynı zamanda genel yayın danışmanı olan Koru"nun adı dün künyeden çıkarıldı. Koru"nun gazeteyle yollarının ayrılmasına neden olan iddia ise şuydu:

ABD, Irak işgali sonrası Yeni Şafak yazarlarından İbrahim Karagül"ün yazılarından rahatsız oldu ve dönemin ABD Büyükelçisi Eric Edelman, Karagül"ün atılması için Fehmi Koru"dan aracılık yapmasını istedi. Koru"nun gazete patronuna ilettiği istek reddedildi.

Bu iddiayı Koru yalanladı, ancak Karagül 7 Aralık"ta “Edelman benim de kellemi istemişti” başlıklı yazısında isim vermeden Koru"yu işaret etti. İddialar üzerine iki yazarın da yazılarına ara verildi. Karagül bir süre sonra yazılarına tekrar başlarken, dün Koru"nun işine son verildi.

“Taha Kıvanç” müstear adıyla kulis yazıları da kaleme alan Koru, 1950"de İzmir"de doğdu. Kosova göçmeni babası Muzaffer Bey kolonyacılık yapıyordu. İmam hatip lisesinin ardından İzmir Yüksek İslam Enstitüsü"ne giren Koru, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği"nin (MTTB) ateşli bir üyesiydi. İzmir Ekspres ve haftalık İttihat gazetelerinde yazıyor, gazetecilik mesleğine ısınıyordu.

ÖZAL VE GÜL"LE YAKINLIK

Yaşamındaki dönüm noktalarından biri 1977 seçimleriydi. Koru, MSP milletvekili adayı Turgut Özal"ın kampanyasını yürüttü. Çok etkilendiği Özal"ın “Dil öğren!"" öğüdünü dinleyip gittiği Londra"da dil öğrenirken Milli Gazete ve Yeni Devir Gazetesi"ne yazı gönderiyordu. İngiltere günlerinde ev arkadaşı olan Abdullah Gül yıllar sonra Cumhurbaşkanı oldu.

Koru, daha sonra Arapça öğrenmek için gittiği Şam"da da 9 ay kaldı. 1979"da Türkiye"ye dönen Koru, bir yıl sonra Ege Üniversitesi Kimya Bölümü"nde akademisyenlik yapan Dr. Nebahat Karagülle"yle evlendi. Koru, eşiyle birlikte gittiği ABD"de iki yıl MIT Uluslararası İlişkiler"de araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye"ye döndüğünde tesettür nedeniyle üniversiteye kabul edilmeyen Nebahat Koru, başını açmadığı için üniversiteden atılan ilk öğretim üyesi oldu.

1982"de Milli Gazete"de 3 ay yöneticilik yapan Koru, Zaman Gazetesi"ne geçtikten sonra Ankara temsilciliği görevini üstlendi. Yıllarca çalıştığı Zaman"ın ardından kısa bir süre Turkish Daily News"te yazan Koru, 12 yıldır Yeni Şafak"ın değişmez ismiydi.

MAHLAS VE MAAŞ REKORTMENİ

1950 yılında İzmir"de dünyaya geldi.

Evli, 5 çocuk babası

Mahlas (takma) isimleri: Bülent Şirin, Faruk Yeni, Fehmi Muzafferoğlu, A. Akıncı, Taha Kıvanç

Tuttuğu takım: Göztepe

Merakı: Aydın Doğan"ın da katıldığı fasıl geceleri

Maaşları: TRT dahil çok TV kanalında program yaptığı bilinen Koru"nun maaşının 105 bin lira olduğu basına yansımıştı.

Kullandığı parfümler: Bazı köşe yazarlarının “Kolonyacı” adını taktığı Koru"nun, Prada ve Joop parfüm kullandığı ortaya çıkmıştı.