Volvo, 2 litrelik dizel motorunu elden geçirerek D3 ismini verdi. S80 modelinde gücü 163 beygire çıkarılan motor, hem performansı hem de düşük yakıt tüketimiyle en ideal seçenek konumunda. 
 
Markanın, Alman rakipleri karşısındaki en iddialı modeli olan S80, bir makam aracında olması gereken tüm özellikleri, hem de rakiplerinden daha düşük bir bedelle sunarak ciddi bir alternatif olmayı başarıyor. Akıcı hatlarına rağmen Alman rakiplerinden daha sade görünmeyi başaran araç, ne kadar şık olduğunu ancak detaylı şekilde incelendiğinde belli ediyor. Büyüyen marka logosu ve genişleyen ızgara, değişmeyen Volvo yüzüne biraz sportiflik katmış. Araç genel hatlarıyla ağırlığını haykırıyor. 
 
Patronları da memnun edecek
 
Sürücü kapısı açıldığında karşılaşılan manzara ise deri ve ahşabım etkileyici birlikteliği oluyor. Araçta kullanılan ağaç kaplamalar oldukça şık. Alüminyum ve deri de eklendiğinde iç mekanda üst düzey patronları bile memnun edecek kadar başarılı bir ortam sağlanmış. Büyük direksiyon simidi ve havada asılı gibi duran orta konsol markanın olmazsa olmazlarından. Ergonomik açıdan başarılı olan kokpitte malzeme kalitesi ve işçilik de üst düzeyde. Arka koltuklarda ise bacak bacak üstüne atılabilecek kadar ferah bir hacim sunuluyor. Deri koltukların yumuşak yapısı uzun yolculukları bile keyifli hale getirebilir. 
 
5 silindirli dizel
 
Kalite ve dayanıklılık kelimeleriyle anılan marka, yenilediği 2 litrelik dizel motoruyla işte bu dedirtiyor. Kısa bir süre önce tüm motor seçeneklerini elden geçirerek bir basamak daha iyileştiren marka, 2 litrelik 4 silindirli dizel ünite üzerinde biraz daha fazla zaman geçirmiş. Bu sayede motor, ekstra bir silindir kazanmış. 5 silindirin getirdiği yüksek tork ve buna bağlı olarak da çekiş gücü, araca daha fazlasına ihtiyaç bırakmayacak kadar akıcı bir performans sağlıyor. Artık D3 olarak anılan bu motor, 163 beygir güç (önceki versiyon 136 beygir gücündeydi) ve tam 400 nm tork üretiyor. 6 ileri Geartronic şanzımanla kombine edilen motor gerçekten çok başarılı. Güç ve tork dağılımı başarılı şekilde ayarlanan motor, aracı 5 kişiyle bile zorlanmadan hareket ettiriyor. 1.6 tonluk aracın 0-100 km/s hızlanması 9.7 saniye sürüyor. Maksimum hız ise saatte 210 kilometre. Üstelik performans araç, 100 km/s süratin üzerinde daha da akıcı şekilde hızlanıyor. Bunun sebebi şanzımanın ilk 3 oranını kısa tutulmuş olması. 
 
Fiyatı en az 15 bin lira daha uygun
 
Başarılı performansa rağmen aracın yakıt tüketimi de son derece makul seviyede. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 6 litre yakıt tüketen araç, bizim kullanımımızda da 6.5 litre seviyesini yakaladı. Özellikle 130 km/s sabit hızda aracın yol bilgisayarında anlık tüketimin 5.5 litre seviyesinde olması S80 satın almayı düşünenleri sevindirecektir. 123 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan S80 D3, zengin Advance donanımıyla 130 bin liraya kadar ulaşıyor. Buna rağmen fiyat tüm rakiplerinden en az 15 bin lira daha uygun. 
 
HABER: Gökhan KARA-BUGÜN