Süper Loto'dan 11 milyon lira kazanan talihlinin, Antalya Aksu'da yaşayan emekli bekçi Hasan Yörük olduğu anlaşıldı. Çiçeği burnunda milyoner; 3 çocuk, 6 torun sahibi... Küçük bir evde oturuyordu, bakkala da 170 lira borcu vardı. Bir hafta önce bankadan 7 bin lira kredi çekmişti.
 
Arkadaşları da onu, "Çok açıldın. Bu borcu nasıl ödeyeceksin" diye uyarmıştı. Umudu şans oyunlarındaydı. Çekiliş tarihinden 2 gün önce Süper Loto kuponunu yatırmaya giderken kardeşi Hüseyin Yörük'le karşılaştı. Hüseyin Yörük, "Yine mi loto oynadın?" diyerek onu azarladı. Fakat bu kez turnayı gözünden vurdu. Lotodan 11 milyon 295 bin 86 lira 5 kuruş kazandı. Aksu ilçesindeki bir banka şubesinin müdürüne vekalet veren Hasan Yörük, annesini, eşi Hanife Yörük'ü ve çocuklarını alıp ortadan kayboldu.
 
Eski pantolonu istedi
 
İşin en ilginç kısmını ise köydeki bakkalın sahibi Abdullah Kaya anlattı. Kaya, talihlinin sabah 08.20 sıralarında marketine geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Sabah, elinde bir kağıtla geldi.
 
Kağıdı bana verdi ve 'Bu numaraları kontrol eder misin?' dedi. Televizyondan teleteks'i açtım.
 
Ancak yanlışlıkla Sayısal Loto sonuçlarına bakmışım. 'Şu işe bak, 3 bile yok' diyerek sinirlenip kuponu yırtmak istedi. Bu sırada bir daha kontrol ettik. Milyoner olduğunu anladı ve 'Bana çıkmış' diye bağırdı. Öyle abartılı bir sevinme göstermedi. Sakin bir şekilde sigara istedi.
 
Parası olmadığı için 4 lira 50 kuruşu veresiye yazdırdı ve gitti. Evinin balkon demirlerine ayaklarını uzatarak keyifle sigara içti.''
 
Eski pantolonu istedi
 
Hasan Yörük'ün, Aksu ilçesi Solak Mahallesi Muhtarı olan kardeşi Adem Yörük, ise ağabeyinin "içine kapanık, saf ve temiz kalpli biri" olduğunu söyledi. Adem Yörük, ağabeyinin işlemler için bankaya gittiğinde oğlunu arayıp terzideki pantolonunu almasını istediğini, oğlunun da, "Yenisini alırsın artık. Ne pantolonu?" dediğini aktardı. Milyoner Yörük'ün, köyüne bir sağlık ocağı yaptırmaya söz verdiği de öğrenildi.
 
Büyük oğlu hapiste
 
Loto talihlisi Yörük'ün kapı komşusu Burhan Sarıtekeli ise şunları söyledi: "Sabahın erken saatlerinde eşi Hanife'nin yüksek sesle telefon görüşmesi yaptığını duydum. Hasan Yörük, eşinin elinden telefonu almakta güçlük çekiyordu. Çok sevinçliydiler. Daha sonra işin aslını öğrendim." Bu arada Hasan Yörük'ün büyük oğlunun beyaz eşya ticaretiyle uğraştığı ancak iflas ettiği, 5 ay önce de hacker olarak kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.
 
takvim