Konferansta günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan televizyon izleme ve beden dilinin önemine ilişkin bilgiler verildi.
Konferansın ilk bölümünde Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı İrfan Demir, teknolojinin bilinçli kullanılması ile ilgili önemli konulara dikkati çekti. Demir, slayt gösterisi ile desteklediği sunumunda teknoloji kullanımı konusunda örneklemelerle izleyenleri bilgilendirdi. Başarıda, alacağımız ve vereceğimiz terbiyeyi bozan yayınlardan kendimizi ve ailemizi korumamızın ciddi bir esas olduğunu ifade eden Demir; “Bu açıdan, aile ve okul eğitiminde en büyük problemlerimizden biri cep telefonu, televizyon, bilgisayar, Internet, radyo vs. düğmelerine hakimiyet meselesidir. Buradaki ihmalimizden doğacak zarardan ve herkese karşı sorumluluğumuzdan hiçbir bahane bizi kurtaramaz. Düğmeyi çeviren başkası değil, kendi parmaklarımız, onlar da emri aklımızdan alıyor, aklıda da idrakimiz yönlendirir. Akıl ve idrakimizin daima şuurumuzun güdümünde olduğunu hepimiz biliriz. Hareketlerimizi arzularımıza göre değil, akla göre, faydalıya göre, inancımızın, kültürümüzün gereğine göre ayarlamak, programlamak zorundayız. Düğmeye hakimiyet bizi başarılı kılar. Seçim bizim, sorumlu biziz” dedi.
Son olarak internetin zararlarını anlatan Demir, “Chatin geçici bir hoşluk oluşturduğunu ama uzun vadede yalnızlık hissini ve depresyonu arttırdığını ortaya çıkarmış. İnternet kullanan bir grup iki yıl boyunca incelenmiş. Bu araştırma sonucunda internet kullanıcıları sosyalleşiyor gibi gözükseler de, daha izole hayatlar yaşar olmuşlar. Üstelik ilk başlarda keyif alınırken, giderek depresyonu arttırıcı bir durum gözlenmiş. Geçici hoşluk ve mutluluk yaşanmış, ancak daha sonraları diğer insanlardan uzaklaşma eğilimi ortaya çıkmış. Teknoloji sizi kontrol etmesin! Siz teknoloji kontrol edin” diye konuştu.