Sosyal Güvenlik Reformu'na son anda milletvekillerine maaş artışı sağlayan düzenleme eklendi. Tartışmalara yol açacak düzenleme mevcut milletvekillerine 1.5 milyar, emekli vekillere de 1 milyar lira zam yapılmasını öngörüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 26 Şubat Salı günü görüşülecek olan Sosyal Güvenlik Reformu'nda son dakika sürprizi yaşanıyor. Tartışmalara yol açan reforma, şimdi de 'milletvekillerine zam' düzenlemesi eklendi. TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bulunan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya ilişkin rapor tamamlandı. AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan başkanlığındaki alt komisyon raporuna son anda vekillerle ilgili kıyak düzenleme eklendi.

Milletvekillerinin yoğun baskısı üzerine metne giren düzenleme yasalaşırsa emekli olup halen milletvekili olanların maaşlarına 1.5 milyar, seçilemeyen emekli milletvekillerinin maaşlarına da 1 milyar lira zam gelmiş olacak. Metinde, emekli olmamış milletvekillerine ömür boyu temsil tazminatı ödenmesi hükmü yer almazken, milletvekilleri Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışına çıkarıldı. Tüm çalışanlar genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alınırken, vekillerin sağlık harcamalarını TBMM Başkanlığı ödemeyedevam edecek.

TBMM Plan Bütçe Alt Komisyon Başkanı Zekai Özcan, metnin bilgisi dışında değiştirildiğini söyledi. Özcan, milletvekili maaşlarında artış öngören düzenlemeye tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Her kesimden fedakarlık beklerken milletvekillerine zam yapmak ahlaki değil. Bundan sonra bu işte yokum. Meclis tarihinde bir ilk yaşanıyor. Kimsenin milletvekilinin itibarını düşürmeye hakkı yok. Bu düzenlemeyle milletvekillerinin itibarı zedelenmiştir."