SİVAS Valisi Ali Kolat, ziyaret için gittiği Yıldızeli İlçesi"ne bağlı Şeyh Halil Beldesi"ndeki ilköğretim okulunda sıranın üzerinde ağlayan 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Sinan Koç"u ne yaptıysa susturamadı. Sinan Koç, “Ben okula gitmek istemiyorum. Ben babamı istiyorum” diyerek ağlamayı sürdürünce Vali Kolat zor anlar yaşadı.

Vali Ali Kola,t bazı incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yıldızeli İlçesi"ne bağlı beldelere gitti. İlk ziyaret ettiği Şeyh Halil Beldesi"nde beldenin sorunlarını dinleyen Vali Kolat, daha sonra da eskiyen binası nedeniyle sorun yaşanan Şeyh Halil İlköğretim Okulu"na gitti. Burada ilköğretim 1'inci sınıfa giren Vali Kolat bazı öğrencilere kitap okutmaya çalıştı. Okuma yazmayı yeni öğrenen minik öğrenciler zaman zaman okumakta güçlük çekince yardımlarına Vali Kolat yetişti.

Aynı sınıfta sıranın üzerine yatarak ağlayan Sinan Koç valinin dikkatini çekti. Küçük çocuğun ağlama gerekçesini öğrenen ve susturmaya çalışan Vali Ali Kolat başarılı olamadı. Ne yapacağını bilemeyen Kolat, çocuğa önce top ardından da çikolata vererek susturmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Vali Kolat Sinan Koç'u susturamayınca başka bir sınıfa geçerek incelemelerini sürdürdü.

Kolat, daha sonra beldeye İstanbul Ticaret Odası tarafından yaptırılacak okulun arazisini gezdi ve buradaki ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Yavu ve Kavak beldelerinde de incelemelerde bulundu.

DHA