AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Geçtiğimiz günlerde Aydın Valisi H.Avni Coş'un, Adana Valiliğine atanmasından sonra, Aydın'a tamamen veda etmeye hazırlanan Coş, Aymendo Tesislerinde düzenlenen iftar yemeği ile Aydın Protokolüne ve  Aydın basınına veda etti.

Yemeğe, Aydın Eski Bakanlarından Cengiz Altınkaya, Eski Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu, Aydın AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, A. Gültekin Kılınç, CHP Milletvekilleri Bülent TEzcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, bazı ilçe belediye başkanları ve Aydın Protokolü  katıldı.
 
Yemekte konuşma yapan Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, Aydın Eski Bakanlarından Cengiz Altınkaya, Adnan Mendres Üniversitesi Rektörü Mustaf Birincioğlu, Aydın Ak Parti Milletvekili Semiha Öyüş ve Aydın CHP Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a bugüne kadar Aydın'a yaptı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, kendisinin bugüne kadar Aydın'da Valilik yapmış en çalışkan insanlardan olduğunu, Vali Coş'un yeni görev yeri olan Adana'da aynı fedakarlık ve özveri ile hizmetlerine devam edeceğini belirttiler.
 
img_6662.jpgVali Coş ise yaptığı veda konuşmasında, "Her vesile de ifade ettiğim gibi görev yağtığım süre içerisinde Aydın kendi memleketimden farksız oldu. Aydın, kültürü, coğrafyası ve folklorü ile bütünleşmiş bir ildir. Görev sürem içerisinde sanki kendi memleketimde görev yapmış gibi oldum. Görebildiğimiz her esksiği, din işlerinden, gıda ve sağlık işlerine görebildiğimiz her eksiği kapatmaya çalıştık. Bu gayretlerimize itibar gösterip bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim. Teslim aldığımız hizmet bayrağını daha yükseklere taşıyabildiysek ne mutlu bizlere. Aydını her türlü hizmetin en iyisini hak eden bir şehir. İnşallah bizden sonra bayrağı teslim alaak olan 30 yıldır tanıdığım Kerem Al bu bayrağı daha yükseklere taşıyacaktır. Aydın'dan gidiyorum diye Aydın'ı unutacak değilim. Bundan sonraki yaşamımda nerede bir Aydınlı görsem kendi memleketlim gibi davranacağımda emin olabilirsiniz. Aydın haberlerini de kendi memleket haberleri gibi takip edeceğim" şeklinde konuştu. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş hediye ve plaketleri kabul ederken, yemeğe katılanlarla tek tek tokalaşıp vedalaştı. 
 
img_6595.jpg
 
img_6599.jpg
 
img_6604.jpg
 
img_6609.jpg
 
img_6622.jpg
 
img_6623.jpg,
 
img_6625.jpg
 
avni-cos-veda.jpg
 
img_6665.jpg