CHP"NİN İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi"nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Cıvaoğlu"nun yaptığı “Seçim ve İletişim” adlı konferasta konuştu.

Konferansın son bölümünde salonda bulunan Vakit gazetesinin muhabir Hüseyin Kuloğlu"nun Kemal Kılıçdaroğlu"na yönelttiği soru gerginliğe neden oldu. “Kılıçdaroğlu"nun ikamet olarak Kağıthane Merkez Mahallesi"ndeki Şelale Evleri"ndeki bir evi gösterdiğini ama gazetecilere Gürsel Mahallesi"ndeki bir evi gezdirdiğini fakat iki adreste de ikamet etmediğini“ sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ”Işığı yanmıyor diyorlar. Işığım yanıyor. Eşim gazetecilerle görüşmeye çok sıcak bakmadığı için kapıyı açmamış olabilir. Bugün gelin çayımı için“ yanıtını verdi.

"Hareketi doğru değil"

Muhabirin sorusunda ısrar etmesi üzerine devreye giren Gürsel Tekin, Vakit Gazetesi"nin CHP ile ilgili yalan yanlış haber yaptığını belirterek, ”Önce bunların cevabını verin“ dedi.

Bu sırada salondakilerin de muhabire tepki göstermeleri üzerine Tekin ve Kılıçdaroğlu"nun ”Bırakın kalsın“ diye engellemelerine karşın üniversitenin görevlileri muhabiri salondan çıkardı. Çıkışta gazetecilerin yaşananları sorması üzerine de Kılıçdaroğlu, ”Bir gazetecinin böyle bir harekette bulunması doğru değil. Gazeteci soru sorarak cevabını alır. Böyle bir hareket içine girmesi doğru değil“ diye yanıtladı.