Yedikleri etlerden zehirlenerek ölen hayvanları cansız halde gören site sakinleri, gözyaşlarını tutamadı. Kedinin doğurmak üzere olduğu ve karnında 4 yavrusu olduğu belirlendi.

Alanya'nın Cikcilli Beldesi'ndeki Şirin Dostlar Sitesi'nde oturan ve sabah saatlerinde evine gelen güvenlik görevlisi Hacı İnce, bahçede yerde cansız yatan kedi ve köpekleri görünce durumu site sakinlerine haber verdi. Zehirli etlerin ölümlerine neden olduğu öne sürülen 5 köpek ve 1 kediyi gören site sakinleri, gözyaşlarını tutamadı. Çağırılan Cikcilli Belediyesi ekipleri, site bahçesinde bir araya topladıkları köpekleri ve et parçalarını poşete koyarak belediyeye götürdü. Belediye görevlisi Bahadır Karaoğlu, soruşturma açacaklarını ve hayvanların ölüm nedenini belirlemek için otopsi yaptıracaklarını söyledi.

Siteye taşındıklarında küçük birer yavru olan köpekleri elleriyle büyüttüklerini belirten site sakinlerinden Mehmet Gürer, köpeklerin hem arkadaş hem de hırsızlara karşı koruyucu olduklarını söyledi. Köpekleri bulan Hacı İnce, “Bu köpekler bizim ve çocukların dostu, arkadaşıydı. Onlara evlatlarımız gibi bakıyorduk. Bunu yapanlar insan olamaz" dedi. Gözyaşlarına boğulan çocuklar, “Köpeklerimiz, okula ve denize giderken oyun oynarken yanımızdan ayrılmıyordu. Onlara nasıl kıydılar. Umarız köpeklerimizi zehirleyenler de aynı şekilde ölür” dedi.

Olayla ilgili tutanak tuttuklarını ve şube olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Antalya Veteriner Hekimler Odası Alanya Temsilcisi Kenan Ersoy, “Öldürülen kedi doğurmak üzere ve karnında 4 yavrusu var. Zehirlenerek öldürülen kedi 1 değil, 5'tir. Hayvanların midesinden parça alarak ölüm nedenlerinin tam olarak tespiti için Ankara'daki Toksikoloji Labaratuvarı'na göndereceğiz” diye konuştu.