AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Konaklı Dersanesi’nin Hasanefendi Mahallesi’ndeki binasında hizmete açılan kız yurdunun açılış törenine CHP Aydın milletvekili Bülent Tezcan, Belediye Başkan Yardımcısı Altan Güney, AYTO Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu, eski milletvekillerinden Sadettin Demirayak,İl Genel Meclisi üyeleri, STK Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Uzman Konaklı Kız Yurdu kurucu müdürleri Seçil Konaklı ve Hakan Sarayköylüoğlu açılışta birer konuşma yaparak sözü Bülent Tezcan’a bıraktılar. Tezcan, konuşmasında  açılışın anlamlı bir güne denk geldiğini ifade ederek “Öcelikle teröre kurban vediğimiz şehitlerimize ve Van’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yurt tutmakn deyimi uygarlaşmak anlamına gelir. Cumhuriyetin kazanımlarına, çağdaşlığa ve demokrasiye sahip çıkacak kurumlar yetiştirmek zorundayız. Genç arkdaşlarımıza bu güzel projeden ötürü kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek açılışı gerçekleştirdiler. Uzman Konaklı Kız Yurdu kurucu müdürlerinden Hakan Sarayköylüoğlu yurt hakkında gazetecilere şu bilgileri verdi: “Yurdumuz 160 yatak kapasiteli, bir, iki, üç ve dört kişilik odalardan oluşuyor. Her odada 24 saat kablosuz internet ve sıcak su bulunacak.  Bunun yanında öğrencilerimiz jakuzi, sauna, fitness salonu gibi imkanlara da sahip oalcaklar. Uzman Akademi personeli burada kalan öğren cilere derslerinde yardımcı olacaklar. İlk 30 öğrencimize özel dört kişilik odanın fiyatını aylık 450 TL olarak belirledik. Kahvaltı, akşam yemeği ve diğer hizmetler bu meblaya dahil olacak. Eğer öğrenci akşam yemeği istemezse fiyat 350 TL’ye iniyor.”

dsc_0015.20111028185910.jpg

dsc_0002.20111028185923.jpg

dsc_0039.20111028185941.jpg