Acılı ailelerin feryatları, gözyaşlarına karıştı. Bayrağa sarılı gencecik fidanlar sonsuzluğa uğurlandı...
 
1 ŞEHİR, 2 ŞEHİT
 
JAND. Uzm. Çavuş Mustafa Güney ile Gökhan Yıldırım için memleketleri Adana'da tören düzenlendi. Sabancı Merkez Camii'ndeki törende Güney'in hamile eşi Merve'nin şehit Yıldırım'ın yakınlarının gözyaşları herkesi ağlattı. Kalp rahatsızlığı bulunan anne Dudu Güney'in yanıbaşında sürekli sağlık ekipleri bekledi. Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, askeri heyet, vatandaşlar da acılı aileyi yalnız bırakmadı. Bir grup Çelik'e tepki gösterdi. Her iki şehidin cenazesi törenlerin ardından dualarla toprağa verildi.
 
BAŞKENT AĞLADI
 
JAND. Komd. Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için Ankara Çubuk'taki Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene anne Gülnur, baba Beytullah, kızkardeşler Aygül ve Sude ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, vekiller Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Vali Alaattin Yüksel ile Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Oğullarının top arabasına konan naaşının geçişi sırasında anneGülnur ve baba Beytullah asker selamı verdi. Acılı-anne baba oğullarını el sallayarak uğurladı. Cenaze Oyumiğde Köyü'nde toprağa verildi.
 
ATA'SINA BENZİYORDU
 
JAND. Komd. Er Gökhan Kaplan için Tekirdağ Şarköy'de düzenlenen törene annesi Nevin, babası Ahmet, ağabeyleri İsmail ve Reşat Kaplan ile yakınları, Bakan Veysal Eroğlu katıldı. Tabuta sarılan anne Kaplan, 'Yeşil gözlü Gökhanım Atatürk'e benziyordu'' dedi. Cenaze toprağa verilirken alandaki bir askere sarılan acılı anne 'Benim oğlum da böyle askerdi'' diye ağladı.
 
Kalleş kurşunuyla giderken Mevla'ya...
JAND. Komd. Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın (24) cenazesi Ereğli'ye bağlı Dedeler Köyü'nde toprağa verildi. Hellaşme sırasında Abudabi'den gelen ağabey Orhan Aydın, şehit olacağını hissettiği kardeşi için yazdığı şiiri okudu. 'Bir kalleşin kurşunuyla gidersem Mevla'ya...' sözleriyle başlayan şiir herkesi ağlattı. Şehidin naaşı cenaze namazının ardından köy mezarlığına getirildi. Acılı anneye tabuta sarılı bayrağı veren Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal gözyaşı döktü.
 
Üzerine kapanıp örtü olurdum
 
JAND. Komd. Çavuş Emrah Eker (22) memleketi Giresun'da toprağa verildi. Eker'in anne-babası ile iki kardeşi uzun süre gözyaşı döktü. Anne Medine Eker,  ''Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da  senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izne gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin' dedi. Şehit Eker'in  cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
 
Huzurlu uyu Necmettin Çavuş
 
JAND. Komd. Çavuş Necmettin Torun için Samsun Alaçam'da düzenlenen törene Bakan Suat Kılıç' da katıldı. Jandarma Binbaşı Vural Yıldırım, 'Necmettin Çavuş'um, vatan ve millet sevgisi kutsal ideallerin uğruna ölüme koştun. Vatan toprağında görevini yapmış olmanın huzur ve gururu içinde olacaksın' dedi.
 
O terörist ölü ele geçti
 
Siirt'te önceki akşam Komiser Osman Demir'i (41) şehit eden terör örgütü üyesi çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 polis memuru da yaralandı.
 
Devriye görevi yapan polis otosuna yönelik saldırıda Demir'in şehit olmasının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristin Conkbayır Mahallesi'nde saklandığı yeri tespit etti. Ekiplerin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren terörist ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada Özel Harekat'ta görevli polis memuru Özkan Çağlar da yaralandı. Kolu kırılan Çağlar'ın durumu iyi.
 
Altyazı acıyı yazdı
 
ÖNCEKİ akşam Siirt'te şehit düşen komiser Osman Demir'in Isparta'nın Balkırı Köyü'ndeki evinde yas var. Aile acı haberi televizyonda geçen altyazıdan öğrenmiş ancak inanmak istememiş. Kardeş Türkan Tilki, 'TV'den gördük, inanmadık. Konya'ya tatile giden eşinden öğrendik, maalesef doğruymuş' dedi. Şehidin 10 ve 14 yaşında iki oğlu bulunuyor.
 
KANI YERDE KALMADI
 
Demir için dün Siirt Valiliği önünde düzenlenen törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 'Kahrolsun PKK' sloganları atılması üzerine ''Bu meydanın sesi, 'PKK kahrolsun' bu milletin talebidir, bu Hakkarilinin, Muğlalının, Edirnelinin, Trabzonlunun, Hataylının talebidir' dedi. Şahin, 'o aziz kanın bedelinin, bu sabah yerde mahzun bırakılmadığını ve gereğinin yapıldığını'  söyledi. Şehidin cenazesi törenin ardından memleketine gönderildi, 25 yıl önce kaybettiği babasının yanına defnedildi.
 
3 KIZIM, 3 YENi ASKERiM
 
JAND. Komd. Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesi memleketi Gaziantep Nizip'te gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları döken anne Anne İslim Kaz, kızları Vildan, Özlem ve Zeynep'e sarılarak  'Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim. Ağabeylerinden nöbeti devralıyorlar. Onları da ağabeyleri gibi yetiştiriyorum.
 
Kıyafetlerini de giydiler' diyerek gözyaşı döktü. 3 kız kardeş ise şehitlerini asker selamıyla uğurladı. Dede Mehmet Kaz 'Mehmet'im nerede' dedi, tabuta sarılıp 'Deden sana kurban olsun' diye gözyaşı döktü. Tabuta sarılan dede güçlükle uzaklaştırılabildi. Şehidin naaşı mezarlığa götürülürken vatandaşlar teröre lanet okudu. Korteje Bakan Fatma Şahin de eşlik etti.