Uysal, kutlama mesajında, İkinci Meşrutiyet`in ilanı ile birlikte basında sansürün kaldırıldığını, basının özgürlüğüne kavuşması açısından bir dönüm noktası sayılan 24 Temmuz`un Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Basın özgürlüğünün demokrasinin bir gereği olduğuna vurgu yapan Uysal, açıklamasında şunları kaydetti: “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri de özgür basındır. Özellikle yerel basının düzenli ve organize bir şekilde güçlenmesi, yerel iletişimi arttırarak yerel yönetimi etkilemekte ve bu da yerel demokrasinin güçlü olmasını sağlamaktadır. Kamuoyunu doğru bilgilendirme açısından basınımıza büyük görevler düşmektedir. Basının bu görevi eksiksiz yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ulusal ve yerel medyada tam anlamıyla yerleşmesi gerekmektedir. İfade özgürlüğü, çağdaş bir toplum ve gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. İfade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden birisi de basının özgür olmasıdır. Bu çerçevede basınımızın ve basın çalışanlarının her türlü baskı ve tehditten uzak çalışmalarını sağlamak, demokrasimiz için vazgeçilmez bir görevdir. Ama ne yazık ki hükümetin medya patronları üzerinden ve yargı yoluyla basın mensuplarına uyguladığı baskılar basın özgürlüğü açısından Türkiye'nin geldiği noktayı göstermektedir. Bu baskılar basında sansürün kaldırılmasının 104. yıldönümünü kutladığımız günümüz Türkiye’sine yakışmamaktadır. Basını özgür kılmak, basına yönelik şiddet ve baskılara karşı mücadele etmek ve basın mensubu çalışanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi mücadelesinde Milliyetçi Hareket Partisi her zaman basın çalışanlarının yanında olacaktır.

Tarafsız, özgür bir basın dileğiyle fedakâr basın mensubu kardeşlerimize üstlendikleri bu zor görevde başarılar diliyor, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png