Belediye Meclis Üyesi İnan Şeker"in meclise gönderdiği mazeret dilekçesi meclis üyeleri ve Belediye Başkan İlhami Ortekin"ni kahkahalara boğarken, mecliste çok kavga çıktığını ileri süren Şeker"in dilekçesi günün konusu oldu.
Başkan Ortekin başkanlığında gerçekleşen Aydın Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturuma yoklamanın yapılmasıyla başlandı. 12 meclis üyesinin katıldığı oturumunda yoklamanın tamamlanmasının ardından, meclise mazeretlerini bildiren dört meclis üyesinin dilekçelerinin okunmasıyla devam etti. Meclise mazeret dilekçesi gönderen meclis üyelerinden biri olan İnan Dilekçesi"nin okunduğu sırada meclis salonunda kahkahalar koptu. “Aydın Belediye Meclis"inde son dönemde sıkça yaşanan tartışma ve kavgalardan dolayı rahatsızlık duyduğum için mazeretli sayılmamı istiyorum” şeklindeki dilekçesinin okunmasından sonra meclis üyeleri ve Başkan Ortekin arasında esperili diyaloglar yaşandı. Bazı meclis üyeleri mecliste hiçbir tartışma ve kavganın yaşanmadığını iddia ederek, Şeker"in dilekçesinin kabul edilmemesini istedi.
Konu hakkındaki görüşlerini açıklayan Başkan Ortekin, Aydın Belediye Meclisi"nde bugüne kadar hiçbir kavganın yaşanmadığını savunarak, “Tartışma, münahazara ve görüş alış-verişlerinin kavga ile karıştırılmaması gerekiyor. Meclisimizde zaman zaman hararetli ortamlar yaşanmış olabilir ancak asla kavga olmamıştır” dedi.
Konu hakkındaki görüşlerin açıklanmasının ve çeşitli şakalaşmaların olmasının ardından İnan Şeker ve diğer üç meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri oybirliği ile kabul edildi.