Toplantıya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, AYTESKON Başkanı Av. Sümer Germen ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
çılış konuşmasını yapan AYTESKON Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sümer Germen, Başkan Çerçioğlu"nun belediye başkanı seçilmesiyle Aydın"a bir sinerji, pozitif enerji getirdiğini belirterek, “Özlem hanımın kadın olması, çalışkanlığıyla ve her zamanki enerjisiyle Aydın"a çok büyük katkılar yapacağını yürekten inanıyorum. Başkanın önderliğinde de Aydın"da büyük işler yapacağımızı düşünüyorum. Aydın"ın önemli sivil toplum örgütü temsilcilerinin bugüne kadar böylesine bir dayanışma ve birlik beraberlik içinde olduğunu görmedim. Bunda Özlem hanımın katkısı çok büyük. Teknik, hukuki ve sosyal anlamda tüm odaların, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin Başkana büyük oranda destek verdiklerini görmekten de ayrıca mutlu oluyorum. Bu anlamda Aydın"ın bu birliktelikten son derece yararlı çıkacağını, İzmir-Denizli arasındaki sıkışmışlıktan biran önce atak yaparak kurtulacağına inanıyorum. Yaşanabilir bir şehir olma özelliğini her geçen gün daha arttırak, modern, saygılı insanların, medeni ilişkiler içinde yaşadığı bir Aydın"ı kısa sürede göreceğimizi umuyorum. Özlem hanımın en büyük sıkıntısının Aydın Belediyesi"nin büyük borç yükü olduğunu düşünüyorum. Var olan imkanları kısa sürede olmasa da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde seferber edeceği inancındayım” dedi.
Başkan Çerçioğlu da, “AYTESKON Başkanı Sümer Germin"in de ifade ettiği gibi ben her zaman şu görüşü savundum. Bu kent hepimizin. Bu kentle alınacak kararlar elbetteki sivil toplum örgütlerimizle de mutlaka ortak alınması gerekiyor. Bu kentte hepimiz birlikte yaşıyoruz. İleriki nesillere güzel bir Aydın bırakmak istiyoruz. O yüzden kararlarımızı ortak akılla birlikte alacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana belediye meclisimizde aldığımız kararlar oy birliğiyle meclisten geçmiştir. Alacağımız kararlar ve yapacağımız her türlü işlemler önce komisyonlarımızda tartışılıyor. Sonra hangi sivil toplum örgütümüzü ilgilendiriyorsa konuyu onlara götürüyoruz. Onların da görüşünü aldıktan sonra tekrar komisyona oradan da meclisimize getiriyoruz. 31 belediye meclis üyemiz adına da konuşuyorum. Sizlerden, sivil toplum örgütlerinden gelecek her türlü projelere ve önerileri açığız” diye konuştu.
Bazen basında üzüldükleri demeçlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Çerçioğlu, “Benim belediye başkanlığım süresince hukuk dışı hiçbir işe imza atmayacağız. Bildiğiniz gibi belediye kanununda bizim nasıl çalışacağımızın belediye olarak sınırları çizilmiştir. Bu sınırların dışına taşmamız mümkün değil. Bunun dışında gelen istekleri sivil toplum örgütleri de olsa maalesef yerine getirmemiz mümkün değil. Hukukun aldığı kararlara her zaman saygılıyız. Bu doğrultu da çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.