Çankaya'da doğalgaz faciasından dolayı ölen 7 öğrencinin evinde tahkikat sürerken Başkent Doğalgaz olayın sebebini açıkladı, vatandaşlara uyarılarda bulundu...

Çankaya Birlik Mahallesi'nde 7 üniversite öğrencisinin öldüğü apartmanda inceleme yapan Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, ''Bacanın ters rüzgar alması sonucu facianın meydana geldiğini zannediyoruz'' dedi.

Demir, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Demir, itfaiye ekiplerinin apartman bacasında inceleme yaptıklarını söyledi.

Bacada sorun olup olmadığının yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacağını belirten Demir, ''Ancak ilk kanaatimiz, bacanın ters rüzgar alması sonucu öğrencilerin kaldığı 3 numaralı dairede karbonmonoksit gazının geri tepmesi sonucu bu üzücü olay olmuştur'' dedi.

Yaz boyunca gazetelere ilan vererek uyarılarda bulunduklarını vurgulayan Demir, ''Vatandaşlarımız itfaiye ekiplerini çağırarak lütfen bacalarını temizletsinler. Muhtelif tıkanmalara yönelik olarak bu çalışmaları rutin yaptırsınlar. Ayrıca kombi kullanılan evlerde sızıntılara karşı mutfaklarında havalandırma aparatı kullasınlar'' dedi.

Facianın meydana geldiği apartmanda kullanılan kombilerin aynı bacadan çıkış yaptığını anlatan Demir, ayrıca bir gazetecinin ''gaz alarmı cihazı kullanılması durumunda uyarıcı olup olmayacağına ilişkin de ''Bu cihazlardan çok sonuç alamadık. Çin'den getirdiğimiz cihazları denedik ama bu cihazlar en ufak bir yemek kokusu da dahil alarm verdiği için çok kullanışlı olduğunu söyleyemem'' dedi.

Bu arada, öğrencilerin bulunduğu dairenin kombisinin ''hermetik'' olmasına rağmen bacaya bağlı olduğu öğrenildi.

Apartmandaki diğer dairelerin boş olmasının, facianın daha da büyümesini önlediği belirtildi.

Çok sayıda gazetecinin bulunduğu olay yerinde, Başkent Doğalgaz A.Ş ile itfaiye ekipleri ve Emniyet görevlileri çalışmalarını sürdürürken, Cumhuriyet savcısının gelmesi bekleniyor.


HABER7