Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, usulsüz olarak atanmasına izin verdiği Beytullah Yağız"ın atamasını geri çekmediği için mahkemelik oldu. Türk Eğitim-Sen, Bakan Çelik hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Beytullah Yağız isimli öğretmen adayı 2007"de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı"nda (KPSS) 57.172 puan aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ise matematik öğretmenliği için taban puanı “90ö olarak belirlemesine karşın Yağız, Aralık 2007 döneminde, sözleşmeli matematik öğretmeni olarak Van iline atandı. 4/C ve 4/B kapsamında yapılan tüm öğretmen görevlendirmelerinde KPSS10 puan üstünlüğü aranmasına rağmen Yağız"ın Van"ın Saray İlçesi Ahmet Nacar Lisesine sözleşmeli matematik öğretmeni olarak atanması üzerine Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"ten atamayı geri çekmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise söz konusu atamanın 28 Haziran 2007 tarihinden önce gerçekleştiğini ileri sürerek Yağız"ın söz konusu dönemde 4-C kapsamında atandığını, atamanın geri çekilmeyeceğini bildirdi.
Bakan Çelik"in atamayı geri çekmemesi üzerine Türk Eğitim-Sen; Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız hakkında görevini kötüye kullandığı ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

“YAĞIZ, AKP İL GENEL MECLİS ÜYESİNİN AKRABASI"

Dava gerekçesinde, ataması usulsüz olarak yapılan Beytullah Yağız"ın AKP Van İl Genel Meclis Üyesi"nin akrabası olduğu da belirtilerek, “ “AKP"nin Van İl Genel Meclis Üyesi olan Seyfettin Yağız"la, 4/B kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilen Beytullah Yağız"ın bir akrabalık ilişkisi olduğu duyumları sendikamıza ulaşmıştır. Makamınızca bu konu irdelenir ise yapılan atamada siyasi düşünce sebebiyle bir atamanın yapıldığı görülecektir. Bu nedenle yapılan ayrımcılığın suç unsurlarını fazlası ile taşıdığı görülecektirö denildi. Gerekçede, Bakan Çelik"in yıllardır buna benzer fiilleri tekrarlamaktan “vazgeçmediğiö savunularak, “Şüpheli dokunulmazlığı sayesinde yaptıklarından hiçbir zaman sorumlu olmayacağını zannetmekte ve bu nedenle korkusuz ve hukuksuz davranışlarını devam ettirmektedir. Makamınızca verilecek olumlu bir karar şüpheliyi bir kez daha yüreklendirecek "ben yaptım oldu" mantığıyla hareketlerine devam edecektir. Bu nedenler ile makamınıza başvurma zarureti hasıl olmuşturö denildi.

ANKA