Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Akyüzlü, Aydın'da son yıllarda gelişen meyvecilik ve artan meyve-sebze üretimine rağmen çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını iddia etti. Aydın"ın mutlaka dış piyasaya açılması gerektiğini savunan Akyüzlü, bunun için yapıldığı yıldan bu yana bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar uçak inişi gerçekleşen Çıldır Havaalanı'nın kargo uçak seferlerine açılmasını isteyerek, “Bu proje uygulanırsa Almanya ve İngiltere gibi pek çok ülkeye günlük taze meyve-sebze satabiliriz” dedi.
Aydın tarımıyla ilgili sorunların zaman zaman çeşitli vasıtalarla gündeme getirildiğini anımsatan Aydın Akyüzlü, “Aydın genelinde her taraf meyve fidanı oldu. İncir, zeytin, kestane ve pamuk üretiminin yanında; çilek, şeftali, sofralık taze incir, üzüm, domates, karpuz üretimi ciddi oranda arttı. Pamuk üreticisi genellikle sebze ve meyve üretimine yöneldi. Çok kaliteli bir üretim olmasına rağmen, maalesef çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor. Aydın'dan yola çıkan bir araç ancak 5 günde İngiltere'ye 3 günde Almanya'ya ulaşabiliyor. Oysa bu ürünleri topladığımız gün dış pazarlara ulaştırabilsek taze taze çok iyi fiyata satılacağına inanıyoruz. Bu nedenle Aydın'da alt yapısı hazır olan ve yıllardır amacına uygun hizmeti bir türlü gerçekleştiremeyen Çıldır Havaalanı'nın kargo taşımacılığına açılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Türkiye"de her geçen gün artan süper ve zincir marketler yayasında da yeni düzenlemeler yapılamasını isteyen Akyüzlü, şunları söyledi: “Aydın"da açılan süper market sayısı her geçen gün artıyor. Maalesef Aydın'da faaliyetlerini sürdüren bu marketlerde Avrupa ülkelerinden getirilen sebze ve meyveler satılmaya başlandı. Geçimini tarımdan sağlayan ve her türlü ürünün yetiştiği bir ilde başka bir ülkenin havucu, salatalığı, domatesi veya marulunun satılmasına anlam veremiyorum. Yeni bir yasal düzenleme ile marketlerin hizmet verdikleri illerin ürünlerinin belli kısmını satma zorunluluğu getirilmesini istiyoruz”
ÇILDIR HAVAALANI
Aydın merkez ASTİM Organize Sanayi Bölgesi"nde bulunan Çıldır Havaalanı küçük tip uçakların iniş-kalkış yapabileceği şekilde inşa edildi. 1993 yılında faaliyete geçen havaalanı bin 435 metre pist uzunluğuna sahip bulunuyor.