Dağeymir köy ziyaretinden sonra Konuklu köyüne geçen Recep Taner"e MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

MHP Merkez ilçe Başkanı Mehmet Uysal"ın Konuklu"daki açış konuşmasının ardından ürün girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerektiğini savunan Recep Taner “ Tarım kenti olan ilimiz Aydın"da yapmış olduğumuz köy ziyaretleri esnasında köylü vatandaşlarımız üretici olarak zor durumda olduklarından, ürettiklerinin karşılığını tam olarak alamadıklarından bahsediyorlar.

Çiftçimiz böyle konuşurken bakıyoruz Sayın Başbakanda zeytinyağının yıllardır 5 TL.den satıldığını övünerek bahsederken; nedense ürün girdi maliyetlerinden hiç bahsetmiyor. Üreticilerimiz ürettiğini değerinde satamadığından karşılığını tam olarak alamamaktadırlar.

Bunu gidermek için ürün girdi maliyetleri aşağıya çekilmesi gerekmektedir.MHP olarak 2011 yılında yapılacak olan seçimlerde iktidar olmamız halinde zor günler geçiren üreticilerimize şu an uygulanmakta olan yüzde 0,5 oranındaki desteklemeyi ilk etapta yüzde 100 arttırarak yüzde 1 seviyesine çekecek, daha sonra ise yüzde 1,5 seviyesine getirerek üreticilerimize destek yapılacaktır.

Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan desteklemeler %50 oranında arttırılarak bugünkü 1 milyar 250 milyon lira seviyesinden 2 milyar liraya yükseltilecektir.” dedi.

ÜRETİCİYE UCUZ MAZOT VE UCUZ ELEKTRİK MÜJDESİ
Recep Taner; Mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdilerde uygulanmakta olan ÖTV ve KDV oranlarının Küçük çiftçiler için tamamen, orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için ise %50 oranında düşürüleceğini belirtti.

Taner konuşmasında “Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yerfıstığı gibi ürünler için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir. Sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifesi değiştirilerek çiftçilerimize ucuz elektrik temin edilecek ve Tarımsal ihracata sağlanan destekler arttırılacaktır.

Özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacaktır. Et ve Balık Kurumu et piyasasını düzenleyecek etkin bir müdahale kurumu olarak yeniden yapılandırılacaktır. Et ve sütte fiyat garantisi uygulamasına geçilecektir.

Hazine arazilerinde hazine ile olan uyuşmazlıklar giderilerek uzun vadeli olarak kiralanacak ve arazilerde tarımsal üretimde bulunanların tarımsal desteklerden yararlanması sağlanacaktır. Mayınlı araziler mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilere dağıtılacaktır. “ ifadelerini kullandı.