Gövde yüksekliği ile Avrupa"da birinci, Dünyada beşinci baraj özelliğini taşıyan Çine Barajı"nın tamamlanmasıyla 22.358 ha arazinin sulanması, 9.100 ha arazinin taşkından korunması ve 118 milyon kw saat enerji üretimi sağlanacak. Söke ve Koçarlı Ovasında üretim yapan çiftçiler ise daha çok ekili arazilerinin su altında kalmasından kurtulacağına seviniyor. Ayrıca 2007 yılında olduğu gibi kuraklık yıllarında barajda tutulan suyun sulama için kullanılabilir olması yine üreticiyi sevindiren başka bir unsur olarak görülüyor.
Geçmiş yıllarda yaşanan kuraklık, taşkın ve ekonomik kayıplar gibi sıkıntıların Çine Barajı ile geride kalmasını umut ettiklerini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Çine Barajı"nın inşa çalışması çok uzun bir süre tamamlanamayıp, bu zaman zarfında büyük kayıplara neden olsa da bundan sonraki döneme bakmalıyız. Çine Barajı"nın faaliyete geçmesini üretim desenimizin artıp ve ikili üretim döneminin başlangıcı olarak düşünüyoruz. Çine Barajı ile bölge çiftçimizin ekonomik refahının kısa sürede artacağı bir döneme gireceğiz” dedi.
Muhsin Örnek, 10 Ekim Pazar günü gerçekleşecek ve Başbakan Erdoğan"ın katılacağı Çine Barajı açılış töreni için Söke"den saat 10.00"da araçların kaldırılacağını söyledi. Açılış törenine tüm Sökeli üreticiler davet edildi.