Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), ünlü sanatçılarının eserlerinin yer alacağı ''Hayvan Haklarını Sanatla Savunuyoruz'' resim sergisi projesini hayata geçirecek.

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlara yapılan haksızlıkları sanatla protesto edebilmek ve hayvan haklarına sanatla savunmak için karma resim sergisi projesi oluşturduklarını söyledi.

Neyran Günüçer ve Murat Havan tarafından hazırlanan sergiyle hayvanlara yapılan kötü muameleye dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Şenpolat, şunları kaydetti:

''Türk resim ve heykel sanatının değerli isimleri Bedri Baykam, Ergin İnan, Erol Eti, Murat Tolga, Ahmet Sarı, Murat Havan, Rıfat Koçak, Berk Demirok ve Cem Güçlüer kendilerini savunma hakkından mahrum bırakılarak barbarca muamelelere maruz kalan tüm hayvanların yaşam haklarına saygı göstermek amacıyla bir araya geliyor. Yaşayan bütün canlıların doğal haklara sahip olduğu gerçekliğiyle oluşturulan bu sergide, sanatçıların yaptığı hayvan temalı resim, cam, heykel, seramik ürünler sergilenecek.''

Desteğe ihtiyacı olan hayvanların bulunduğu illerle ihtiyaçların, eserlerin altında yer alacak info kartlarda yazılacağını vurgulayan Şenpolat, ''Böylece sergide beğendiği eseri satın alan kişi, eserin altındaki kartlarda yazan ihtiyaçları da karşılayacak. Alıcılar neredeki hayvanlara nasıl yardım edebildiklerini görmüş olacak'' dedi.

Şenpolat, İstanbul Beyoğlu Galatea Art Sergi Salonu'nda yarın açılacak serginin, 29 Nisan Cuma gününe kadar gezebileceğini kaydetti.