Marka Reklam Ajansı"nın sahibi Kristal Elma ödüllü Hulusi Derici"nin evini soyan Moldovalı bahçıvan, eşi ve oğlu, Atatürk Havalimanı"nda yakalandı

İstanbul Zekeriyaköy"deki “Vişne 2” ve “Vişne 3” sitelerinde oturan reklamcı Hulusi Derici ile kayınvalidesi Nazikten Vatansever"e ait lüks villalarda meydana gelen soygun iddiaya göre şöyle gelişti: 8 yıl önce Türkiye"ye gelerek Hulusi Derici ve kayınvalidesinin villalarında bahçıvanlık yapmaya başlayan Moldovalı Michael Rousso ve eşi Anna Rousso, 3 yıl sonra da oğulları Ivan"ı yanlarına aldı. Yıllarca ailenin yanında çalışan ve güvenlerini kazanan Michael Rousso, 8 yıl aradan sonra ilk defa iki hafta önce izin alarak ülkesine gideceğini söyledi. Rousso, evden ayrıldı. Soygun için plan yapan Rousso ailesi, ev sahiplerinin tatil için şehir dışına çıkmasından sonra planı uygulamaya koydu.
Anna ve Ivan Rousso, önceki akşam saat 21.00"de hizmetçilerden villalara göz atmak için anahtarı isteyerek içeri girdi. Evlerdeki alarm sistemlerini etkisiz hale getirdikten sonra iki villadaki kasaları açan Ivan (18) ile annesi, değeri 500 bin doları bulan ziynet eşyası ve parayı aldı. Ev işlerinde kullanılan otomobille kaçan anne oğul, baba Michael Rousso ile buluştu.

Sadece 10 bin dolar bulundu

Soygunun ortaya çıkması üzerine polis, ailenin peşine düştü. Bahçıvan çift ile oğlu, olaydan 3 saat sonra yurt dışına kaçmak isterken Atatürk Havalimanı"nda yakalandı. Rousso Ailesi"nin üzerinden 10 bin dolar çıktı. Villalardan çalındığı sanılan 500 bin YTL"lik ziynet eşyaları ise bulunamadı. Reklamcı Demirci"nin tatilde olması nedeniyle çalınan mücevherlerin tespiti daha sonra yapılacak.