"Zengin bir anadile sahibiz ama daha havalı diye araya yabancı kelimeler katılarak konuşuluyor. Öyle ki artık bazı meslek grupları yüzde 50 Türkçe yüzde 50 İngilizce konuşuyor"

Ünlü şarkıcı Candan Erçetin, Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına konuk oldu. Üniversiteli gençlerin sorularını cevaplayan Erçetin"in ilginç açıklamalarda bulundu:

- Her mesleğin iyi orta ve kötüsünü yapan var ben ortasında bir yerlerde yürüyorum. Hiçbir zaman popüler kültürün dışında bir şey yaptığımı düşünmedim ve popüler müziği de hiçbir zaman kötü olarak görmedim.

- Şarkı söylemek için eğitim almak şart değil. Şartı; yürek ve teknik. Bu ikisine sahipseniz çok iyi yapılacak bir meslek dalı. O bakımdan bunu eğitimle zorlamak iyi olur mu olur, ama şart değil. Çünkü Türkiye gibi eğitim sorunları olan bir ülkede bunu şart koşarsanız birçok yetenekli sanatçıyı kaybedersiniz.

- “Recep Tayyip Erdoğan"ın katıldığı bir konsere katılmam” demedim. Bu kendisini okutmak isteyen bir gazetecinin ileri sürdüğü bir şeydi. Zaten o yazının çıktığı dönemde ben TRT"de program yapıyordum. Televizyonda herkese açık bir program yaparken, her görüşten insan bu programı izleyebilecekken, böyle bir şey söylemem çok cahilce, aptalca olur.

- Vatandaş olarak kendimi değersiz hissediyorum. Bu bitmeyecek, çok umutlanmayın. Çünkü bu Türkiye"nin vatandaşına genel davranış politikası. Ama üniversite öğrencilerinin bir an önce organize olup bu yönde bir şeyler yapması gerekiyor.

- Yarı zamanlı olarak İstanbul"u terk etmeye başladım. Artık haftanın 7 günü İstanbul"da olmam gerekmiyor. Ben köyüme geri döndüm bile. Hevesleri, hayalleri olanlara İstanbul"da bir yer boşaldı.

- İstanbul gibi bir şehirde bir öğrencinin 200 TL ile geçinmesi mümkün değil.

- Türkiye"nin boş bir ninni ile uyutulduğunu düşünüyorum. “Ninni” isimli şarkımda da bunu anlatmak istedim. Dış güçlerden gelen emirlere göre davranmaya itirazım var./vatan