Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın 30 yıllık süreçte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da meşru bir zemin bulamadığını söyledi.

Terör örgütünün silahı ve şiddeti çözüm aracı olarak seçtiğine dikkati çeken Ünal, ''Terör örgütü hiçbir zaman başlangıcından bugüne kadar Kürt kamuoyunda meşruiyet zemini bulamadı'' diye konuştu.

Şemdinli'de yaşananlara da değinen Ünal, şunları kaydetti:

''Bölgede fiili bir durum oluşturmak için daha önceden evlere teröristleri yerleştirdiler. Ancak bu halktan gerekli desteği görmediği için ve güvenlik güçleri de gerekli önlemi aldığı için püskürtüldü. Şu anda bölge teröristlerden tamamen temizleniyor. Alan hakimiyeti bölgede güvenlik güçlerimizde. Burada asıl mesele Suriye ile paralel olarak dünya kamuoyuna 'Suriye'de olanlar Türkiye'de de yaşanıyor' mesajı vermekti. Ama bu amaçlarına ulaşamadılar. Bunun Suriye'deki taktik karşılığı ise Esed'in kuzey Suriye'yi boşaltmasıydı. Sözde bunlara boşaltmış olmasıydı ama olmadı.''

Bölgede yeni bir düzen ve dünya kurulduğunu aktaran Ünal, bölgede yeni dünya düzeni kurulurken teröre ve terör örgütlerine yer olmayacağını vurguladı.

Bölgenin 100 yıldan beri süren düzensizlik, karmaşa ve kaostan kurtulacağını aktaran Ünal, ''Baasçı rejimlerin sonu geldiği gibi bu bölgedeki kaostan beslenen bu tip örgütler artık zamanlarını doldurdu. Önümüzdeki süreçte bu tip örgütler olmayacak ve Esed'le birlikte PKK da kaybolacak, bu kaçınılmaz'' diye konuştu.
Kaynak: AA