Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliklerin bazı maddelerinin çalışma barışını, huzurunu bozucu, kuruma ve amirlerine güveni zedeleyici, verim ve başarıyı azaltıcı anlamlar ifade ettiğini savundu.
Ünal, Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kurumların çıkardıkları mevzuatlarla kamu çalışanlarının huzurunu, verimliliğini ve vatandaşa dahi iyi hizmet etmesini amaçladığını belirtti.
Geçen yıl TBMM'de kabul edilen 6002 sayılı yasa ile Diyanet İşleri Başkanlığının daha iyi hizmet sunabilme yükümlülüğü ile çalışmalarını yapmasının imkanının genişletildiğini ifade eden Ünal, yükümlü kılınan hizmetlerin kamu çalışanlarıyla yapılacağını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliği çıkarıldığını hatırlatan Ünal, ''Çıkarılan yönetmeliklerin bazı maddeleri çalışma barışını ve huzurunu bozucu, kuruma ve amirlerine güveni zedeleyici, verim ve başarıyı azaltıcı anlamlar ifade etmektedir'' diye konuştu.
Söz konusu yönetmeliklerin günün şartlarına uygun olarak revize edilmesi gerektiğini ifade eden Ünal, bu değişikliklerin ön yargıdan uzak, samimi anlayışla yapılması gerektiğini kaydetti.