ÇÖMEZ'DEN İLGİNÇ İDDİA

AKP Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez, Çorum'da yerel bir gazete (Manşet) tarafından düzenlenen `Türkiye Nereye Gidiyor' adlı konferansa katıldı. Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda yaklaşık 200 kişinin katıldığı konferansta konuşan Turan Çömez, Türkiye gündemiyle ilgili görüşlerini aktardı. Sessiz yığınların sesi diyerek siyaset yapanların bugün çok kötü durumda olduğunu belirten Çömez, "Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, Bandırma'da bir ilçe tarım müdürüne ,orada açacakları fabrikanın bulunduğu alanın mera vasfında olduğunu söyleyip komisyonun toplanıp mera vasfının kaldırılmasını istedi. Aynı bürokrata birkaç gün sonra Abdullah Unakıtan, babasının selamını ileterek rüşvet teklif etti. Rüşveti kabul etmeyince de bürokrat ertesi gün görevden alındı" iddiasında bulundu.

`BUGÜNE KADAR HORLANDIM'

Seçildikten sonra ilk yıllarda partiden ayrılmayı düşündüğünü dile getiren Çömez, "365 kişinin içerisinde salonun bir köşesinde tek başıma oturdum. Arkadaşlarım benimle aynı koltuğa oturmaktan korktular. Eğer yanımda otursalardı, listeden çıkarlardı. Maliye Bakanı bile benden korkardı. Beni gördüğü zaman sehpaların üstünden atlardı. Bugüne kadar hep horlandım" diye konuştu.

`KANDİL'DE TÜRKİYE'DEN SATILAN ELEKTRİK YANIYOR'

Türkiye'nin gizli kapaklı işlere sahne olduğunu belirten Turan Çömez, "Türkiye gizli kapaklı Kuzey Irak'a toplam 5 milyar kilovat saat elektrik satıyor ve bunun karşılığında sadece kilovat saatine 4.2 sent alıyor. Kandil'de Türkiye'den satılan elektrik yanıyor. Terör örgütü Türk elektriği ile aydınlanıyor" dedi.

Çömez Türkiye'nin şu anki durumunun Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş dönemiyle benzerlik taşıdığını iddia etti.
DHA