AYDINPOST HABER SERVİSİ - Sabah saatlerinde tarlalarına gitmek için yola çıkan Musluca Köylüleri, jeotermal santral firmasının araçlarıyla karşılaştı. Köylülerin itirazları üzerine iş makineleri gitmek zorunda kaldı.

Yaşanan hadisede sonra köylüler bir araya gelerek durumu protesto etti. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup köylerine jeotermal santral yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Toplanan kalabalığın bulunduğu alana çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Çevre gönüllülerinin de destek verdiği protesto eyleminde köylüler Aydın Valisi gelene kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini, gerekirse yol kapatma eyleminde bulunacaklarını söylediler.

Musluca'da yaşayan vatandaşlar, geçim kaynaklarının zeytin ve incirden kazandıklarını, jeotermalin gelmesiyle bunlardan da mahrum olacaklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, santral yapımından vazgeçene kadar eylemi sürdüreceklerini kaydetti.

 Bir süre sonra Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili’nin olay yerine gelmesi üzerine sorunlarını kaymakam İzzettin Sevgili’ye anlatan köylü kadınlardan Şükran Kor ve Nimet Güleç, köylerinde kesinlikle jeotermal istemediklerini kaydetti. Köylülerle bir süre görüşen Kaymakam Sevgili, köylüleri ikna ederek eylemlerine son vermesini istedi. Köylü kadınlar bir daha jeotermal için iş makinelerinin köye gelmemesini kaymakama tembihleyerek eylemlerine son verdi.
Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik tedbiri aldığı eylemlerde köylü kadınlar incir ve zeytin ağaçlarının zarar görmemesi ve sağlıklarını kaybetmemek için bu eylemi yaptıklarını, köyde jeotermal kuyusu açılması kararından vazgeçilmemesi durumunda daha sert eylem yapacaklarını ileri sürdü.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR

19024409_10155462587752320_1121913372_o.jpg19047316_10155462587702320_976091060_o.jpg