Yeni sezona sorunlu bir giriş yapan Uludağ'daki tesisler hazırlıklarını bitirerek yılbaşını beklemeye başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yeniden yapılanma için düğmeye bastığı Uludağ'da bir otel dışında bütün oteller kapılarını açarken, İşletmeciler yılbaşı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı. Uludağ'da, pistler özelikle hafta sonları günübirlik tatilcilerle dolup taşıyor.

Yeni yıl heyecanının daha şimdiden yaşandığı Uludağ'da kar kalınlığının 48 santimetreye ulaşması, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. 15 gün öncesinden rezervasyon kabulüne başlayan oteller, yılbaşı programları için sanatçılarla anlaşmalarını tamamladı.

Grand Yazıcı Otel Genel Müdürü Ceyhan Kapalı, yılbaşı için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Yeni yılı karşılamaya hazırız. Otelimizde yılbaşında Öykü ve Berk kardeşler sahne alacak. Ancak kar seviyesinin artmasını bekliyoruz. Profesyonel pistlerin açılması için yeterince kar yağması lazım. Önümüzdeki günlerde kar yağışı bekliyoruz. Yılbaşı için rezervasyonlarımız 15 gün öncesinden başladı. Bir iki güne kadar rezervasyonları kapatacağız. Bu sene geçen seneden daha fazla yoğunluk bekliyoruz." dedi.

Uludağ'da kayak dersi veren kayak hocaları ise Uludağ'da ortamın çok güzel olduğun belirterek, "Yılbaşına hazırız, kar şu an biraz az ama yılbaşına yağış bekleniyor daha iyi olacağından eminiz. Bütün oteller açıldı ve yılbaşından dolayı tam doluluk yaşıyor. Herkesi Uludağ'da bekliyoruz." şeklinde konuştu. Uludağ'a tatil için gelen vatandaşlar ise ortamın çok güzel olduğun belirterek, yılbaşı tatilini geçirmek için Uludağ'ı seçtiklerini ifade etti.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Kar kalınlığının 48 santimetreye ulaştığı Uludağ'da hava sıcaklığının şu anda artı 4 derece civarında olduğunu ifade eden Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, görüş mesafesinin açık olduğunu ve hafta sonunun ise yağışlı geçmesini beklediklerini ifade etti. Oteller bölgesinde kayak için yeterli karın bulunduğunu anlatan yetkililer, yılbaşına kadar yeni yağışlı hava beklediklerini söyledi./HT