"Deniz Feneri e.V." soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan sunucu Uğur Arslan, yaşadıklarını ilk kez basın toplantısıyla anlattı. Zaman zaman duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Arslan, serbest bırakılması ile yeniden doğduğunu belirterek, "Bugün benim doğum günüm" dedi.
 
Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan sunucu Uğur Arslan, Üsküdar'da Ramazan etkinlikleri kapsamında vereceği konser öncesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi Mimar Sinan Müzesi'nde basın toplantısı düzenledi. Gözaltı sürecinde yaşadıklarını anlatan Arslan, çok zor günler geçirdiğini söyledi. 2007 yılında Alman polisinin yaptığı Deniz Feneri soruşturması sonrası 4 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatan Arslan, "Adeta geçmiş 10 yıllık televizyonculuk kariyerime çöreklenmiş günlerdi bunlar. Dolayısıyla şimdi çok mutluyum. Bugün benim için artık yeni doğum günüm ve kendimi yeniden doğmuş hissediyorum. 4 yıldan bu yana bu günü bekliyordum ben. Adalet tarafından serbest bırakıldım ve dolayısıyla benim için Deniz Feneri davası dosyası bitmiştir" dedi.
 
Nezaretten çıkarken ağlamasına da değinen Arslan, "4 gün nezarette kalmak ilk defa hayatımda yaşadığım bir şey. Çıkarken de dışarıda beni seven insanların gözyaşlarından dolayı ben de duygulandım ve gözyaşlarıma hakim olamadım. Ağlayarak çıktım. Günah keçisi ilan edilmek beni çok üzdü. Mübarek Ramazan gününde nezarette geçirdiğim 4 gün hayatımın en unutulmaz günleri olacaktır benim için. Ümidimi ve umudumu korudum. Hiç yıkılmadım. İfade verdikten sonra hiçbir şey söylemeden tekrar nezarete götürdüler beni. Orada biraz ümidim kesildi. Ne kadar suçsuz olursak olalım bir an da olsa buradan çıkamayacağız diye düşündüm. 4. gün ek ifade aldılar, teşekkür edip serbest bıraktılar. O an benim hayatımın en mutlu anlarından biriydi" diye konuştu.
 
Arslan, basın mensuplarının "En çok neyi özlediniz?" sorusunu yanıtlarken de gözyaşlarına boğuldu. 4 günlük gözaltı süresi içerisinde ailesini çok özlediğini ifade eden Arslan, şunları söyledi:
 
"Gözaltında tutulduğum süre içinde en çok çocuklarıma sarılmayı özledim. İlk defa onlardan bir günden fazla ayrı kaldım.
 
Bana 4 yıl gibi geldi. Ailemi özledim. 3 yaşındaki kızımın rüyasında baba diye ağlamasını bana anlattılar. Allah kimseye ailesinden haksız yere bir ayrılık nasip etmesin."
 
Arslan, bir soru üzerine nezarette kalan diğer zanlıların isteği ile şiir okuduğunu da söyledi. Arslan'ın basın toplantısı son kitabından okuduğu bir şiir ile son buldu.