Mağazaya girip alışveriş yapabilmek için dün gece saat 12.00"den itibaren sıraya girmeye başlayan vatandaşlar mağaza önünde ayakta sabahladılar. Saatler sonra mağazaya girme şansı yakalayıp alışveriş yapanlar ise kendisini şanslı hissetti.
Aydın Merkez"de geçen yıl açılan bir alışveriş merkezindeki elektornik eşya satan mağazada bazı ürünlerde yüzde 50"ye varan indirimlerle satış yapılacağını öğrenen yüzlerce vatandaş, şehrin dışında bulunan mağazanın önünde geceden sıraya geçtiler. Sabah saat 06.00"da kapılarını müşterilere açan mağaza önünde toplanan yüzlerce kişi sıranın kendisilerine gelmesini beklediler. Bu arada haklarının kaybolmasından endişe eden müşteriler, kendi aralarında liste tutup tutulan bu liste ile içeri mağazaya girmeye çalıştılar. 20 dakika ile sınırlı olan alışveriş süresi nedeniyle, sırada bekleyenler mağazadan geç çıkanlara tepki gösterdiler.
Kalabalık nedeniyle özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ekipleri de mağaza önünde güvenlik tedbiri aldı. Bu sırada zaman zaman araya girmeye çalışan vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Polis ismini yazdırmadan sıraya giren ve sıradaki diğer vatandaşlarla kavga eden bir kişiyi kimliksiz dolaştığı gerekçesi ile gözaltına aldı.
Yüzlerce vatandaş ucuz alışveriş yapabilmek için mağaza önünde beklemeye devam ediyor.-iha