Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka Tralles antik kentindeki Aydın"ın sembolü haline gelen "Üçgözler"in aydınlatma çalışmalarının başladığını belirtti.
Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka “Aydınlatma çalışmaları ile ilgili olarak Tralleis Kazı Başkanı Prof. Dr Abdullah Yaylalı, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ve Müdürlüğümüzün katılımı ile 12 Kasım tarihinde toplantı yapıldı. Yapılan toplantı sonucunda İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından Üçgözlerin ışıklandırılmasına yönelik Aydınlatma ve Restorasyon çalışmalarına start verildi. Çalışmaların bitmesinin ardından Tralleis Antik Kentindeki Üçgözler görsel anlamda da haşmetini gösterecek. Tüm Türkiye ve dünyanın tanıması gereken bu tarihi zenginliğin İlimizde bulunması ayrıca önemli bir şans” ifadelerini kullandı.
Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 23 Eylül"de Aydın"a yaptığı ziyarette Üçgözler"in tadilatı için gerekli olan 200 bin YTL"lik proje masrafı ile restorasyon desteği vereceklerini ifade etmişti.