Arıduru, "Uyguluyoruz demekle uygulama olmaz. 3-5 günde olacak iş değil. Yakın zamanda olması mümkün görünmüyor" dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, uçaklarda cep telefonlarının kullanılacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Arıduru, dünyanın hiçbir yerinde uçaklarda cep telefonu kullanılmadığını kaydetti. Sabah'ın haberine göre uçaklarda cep telefonu kullanılıp kullanılmayacağına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) karar vereceğini vurgulayan Arıduru, "Bugünden yarına verilecek, 3-5 gün içinde uygulanacak bir karar değil. Buna tek başımıza karar vermiyoruz. İlgili kurum ve kuruluşların görüşünü de alıyoruz. Cep telefonunun uçağın elektronik cihazlarını olumsuz etkiler, bir kazaya neden olursa bunun hesabını kimse veremez. Önce dünya uygulasın, bir görelim" diye konuştu.

HIZLI TREN RAKİP OLAMAZ

Havayolunun gelecek 18 yıl boyunca da büyümesini sürdüreceğini ve iç hatlarda büyük bir potansiyelin bulunduğunu ifade eden Arıduru, hızlı tren projelerinin havayolu sektörünü olumsuz etkileyeceği görüşüne karşı çıktı. Soruya esprili bir yanıt veren Arıduru, "Hızlı tren kaç şehre gidecek? Ne zaman gidecek? Uçaklar her şehre gidiyor ve gitmeye devam edecek. Kimseye rakip değiliz. Kimseyi de rakip olarak görmüyoruz" dedi.

'Sektörün önü açık'

HAVAYOLU sektörünün önünü açtıklarını vurgulayan Arıduru, "İkili hava ulaştırma anlaşmalarında sektörün 5 yıl önünde gidiyoruz. Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşma sayısı 111'e çıktı. Türk şirketleri 71 ülkede 157 noktaya uçuş yapıyor. Halen Türk şirketlerinin uçmadığı 40 ülke var. Bu ülkelere isteyen havayolu şirketi hemen uçuşa başlayabilir. Türkiye, uçuş ağı en fazla olan 10 ülkeden biri haline geldi" şeklinde konuştu.