Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonunda okullarda başlatılan beyaz bayrak uygulaması çerçevesinde, Kuşadası"nda eğitim veren Cumhuriyet ve Belkent İlköğretim Okulları ile Benim Arkadaşım Anaokuluna beyaz bayrak verildi.
İlk tören Benim Arkadaşım Anaokulunda gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ve öğretmenler ile velilerin katıldığı tören, miniklerin şarkılarıyla renklendi. Açılışta konuşan Benim Arkadaşım Anaokulu Genel Müdürü Süreyya Sezgin, amaçlarının okul öncesi eğitimde en kaliteli hizmeti vermek olduğunu belirterek, beyaz bayrağın temizlik açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Törende konuşan Kaymakam Mustafa Esen, Kuşadası"nda üç yıl içerisinde beyaz bayraklı okul sayısının 3"ten 23"e yükseldiğini söyledi. Beyaz bayrağın okullardaki çevre temizliği ve hijyen açısından büyük önem taşıdığını ve belli standartları ifade ettiğini kaydeden Mustafa Esen, kaliteli eğitimin kaliteli okulla olabileceğinin altını çizdi. Esen ayrıca okulda eğitim gören miniklere, “Hepiniz çok temiz çocuklar olduğunuz için okulunuza beyaz bayrak veriyoruz” dedi. Daha sonra okula beyaz bayrak çekildi.
Daha sonra Cumhuriyet ve Belkent İlköğretim Okullarında beyaz bayrak törenleri yapıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki törende konuşan Okul Müdürü Hayati Gözalan, beyaz bayrağın temiz okulun ve temiz eğitimin katını olduğunu söyledi. Kaymakam Mustafa Esen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan"ın da katıldığı törenin sonunda Cumhuriyet İlköğretim Okuluna beyaz bayrak çekildi. Son olarak düzenlenen törenle Belkent İlköğretim Okulu da beyaz bayrağa kavuştu.